Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 23. septembar - 15. ETHNO.COM - Ljubojna - | K-013 Portal

23. septembar - 15. ETHNO.COM - LjubojnaLjubojna ili ‘ljubav’ i ‘bitka’ je jedan od najistaknutijih i najzastupljenijih bendova u regionu, koji na vrlo autentičan način prenosi impuls makedonskog muzičkog nasleđa. Ljubojna nije samo popularan brend.

To je ideja koja je napravila ‘super’ zvuk od zaboravljene muzike i postala jezgro oko koga gravitiraju mnogi muzičari, a iz koje mlađa publika crpi svoju inspiraciju. Grupa stvara muziku unoseći veliku strast, entuzijazam i žestinu koja se očekuje od muzike kao univerzalnog maternjeg jezika.

Kao rezultat, njihova muzika je otkrila kosmopolitski kod koji bend nosi u sebi. Ljubojna vrlo strastveno donosi svoju muziku, igrajući se energijom rock sastava u svim njegovim pojavnim oblicima:  izvornom, klasičnom, popularnom i kao eksperimentalnom formom. Muzika se izražava kroz vokal Vere Miloševske, zajedno sa basistom, kompozitorom i Ljubojinim producentom Oliverom Josifovskim, koji je u poslednjih 15 godina prepoznat kao brend grupe i sinonim za Ljubojnu.

Eksperimentišući i istražujući, Ljubojna iznova i iznova osvežava muziku trudeći se da zadrži moderan, moćan, elegantan i energičan izraz. Od 2011. uz svoje ime dodaju “Brass Fantasi”, a bend postaje još veća senzacija koja bukvalno trese i popunjava koncertne dvorane i amfiteatre kapaciteta preko 50.000 ljudi. Muzika Ljubojne je sinteza ekspresija i emocija od radosti, tuge, euforije, hladnoće, do popa, fanka, soula, folka, orijentalnog i belog plesa, džeza ... Ljubojna Brass Fantasi ili LBF nisu balkanski “beat”.

To je super energično muzičko istraživanje i putovanje po svetu gde su različiti muzički stilovi povezani na najudaljenijim geografskim lokacijama. Od 2001. Ljubojna je komponovao muziku za razne Pozorišne, baletske i plesne predstave i filmske projekte. Nastupali su širom sveta: Toronto, Njujork, Moskva, Istanbul, Venecija, Rim, Ljubljana, Sarajevo, Marseille, Beograd, Solun, Pariz, Sofija, Peking itd.  

Do sada su izdali devet albuma, njihove kompozicije su se našle na više kompilacijskih izdanja i dobitnici su mnogobrojnih nagrada i priznanja.

Vera Miloševska vokal
Oliver Josifovski bas
Igor Milevski violina
Goran Dimitrovski gitara
Najdo Šakirov bubnjevi

Datum: 23.09.
Vreme: 21:30h
Mesto: Dvorana, Kulturni centar Pančevo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.