Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 26.11. - IZLOŽBA skulptura "Laž, slatka umorna laž" Olivere Parlić u Galeriji savremene umetnosti - | K-013 Portal

26.11. - IZLOŽBA skulptura "Laž, slatka umorna laž" Olivere Parlić u Galeriji savremene umetnostiIzložba skulptura "Laž, slatka umorna laž" Olivere Parlić biće otvorena 26. novembra od 19 sati u Galeriji savremene umetnosti. Izložba traje do 11. decembra. 

Na izložbi će biti predstavljene skulpture i instalacije naglašenog ambijentalnog karaktera, nastale 2017 – 2018. godine. 

 

U osnovi ovog koncepta nalazi se telo i naš odnos prema telu posredstvom predmeta koje svakodnevno koristimo ili se nalaze u našem okruženju. Samo telo nije prisutno, ono na šta nailazimo jesu tragovi njegovog postojanja. Njegovu funkciju i osobine preuzeli su predmeti i objekti, te se oni doživljavaju kao tela za sebe.

Dimenzije radova su različite, uglavnom su srednjeg do većeg galerijskog formata, a instalacije se prilagođavaju prostoru. Radovi su napravljeni od različitih materijala, tradicionalno skulptorskih (gips, terakota), ali zastupljene su i različite kombinacije netipičnih materijala od PU pene, preko tkanine i mekih materijala u kombinaciji s predmetima. 

Olivera Parlić Karajanković

Rođena je 1971. u Beogradu. Završila je studije vajarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1997. godine, a 2000. godine magistrirala je na istom fakultetu. Doktorski umetnički projekat „Eros nemogućih susreta, skulpturalne forme postvarenih osećanja” odbranila je 2014. godine na Fakultetu likovnih umetnosti. Od 2005. godine radi kao asistent na Vajarskom odseku FLU u Beogradu, a od 2010. ima zvanje docenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.