Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 26.februar - Pozorišna predstava „Tramvaj zvani želja” Tenesi Vilijamsa - | K-013 Portal

26.februar - Pozorišna predstava „Tramvaj zvani želja” Tenesi Vilijamsa

„Krenuo sam u ovaj projekat siguran da je ovo dobra teatarska literatura i da ću naići na neiscrpno bogatstvo mogućnosti osvetljavanja likova, situacija i tema koje ostaju za večita vremena. Najšire govoreći, ovo je priča o ljudima koji se bore za egzistenciju u društvu gde nema milosti u momentu kada se sve mogućnosti zatvore.

Ne postoji pružena ruka od strane najbližih već se problem rešava definitivnim odbacivanjem materijalno i psihički posrnule osobe. Vreme u kojem se čovek za čas nađe na ulici, a kada se to desi, ni najbliži nemaju milosti za gubitnika već ga surovo otpisuju.

U tako dobroj literaturi, sa lakoćom sam odstranio sve ono što pripada staroj dramaturgiji i pronalazio sam u likovima današnje ljude koje poznajemo i prepoznajemo. Ova drama se bavi temama koje su veoma aktuelne, na žalost, za večita vremena, pa tako i u našem društvu: nasilje u porodici, zlostavljanje žena, beda i nemaština, fizička i duhovna.

Društvo koje ne prepoznaje lepotu, tananost, duhovnost, odbacuje ih i osuđuje na propast. Osim toga, u ovim likovima pronalazimo i prepoznajemo one duboke, tamne i nesvesne erotske želje i zapletenosti.”

Igraju: Jelena Đokić, Paulina Manov, Ivan Jevtović, Bojan Dimitrijević, Duško Ašković 

Režija: Stefan Sablić

Datum: 26. februar
Vreme: 19:30h
Mesto: Kulturni centar Pančevo, Dvorana
Cena ulaznice: donji deo sale 700 dinara, gornji deo sale (od 14. reda) 600 dinaraPratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.