Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 30.avgust - Promocija udžbenika "Gitara 1" autora Nenada Petrovića - | K-013 Portal

30.avgust - Promocija udžbenika "Gitara 1" autora Nenada PetrovićaPromocija udžbenika „Gitara 1“ za prvi razred osnovne škole pančevačkog autora Nenada Petrovića održaće se u utorak, 30. avgusta, od 19:30 u Gradskoj biblioteci Pančevo.

Užbenik „Gitara 1“ predstavlja početnu školu gitare. Obrađuje problematiku osnovne postavke, tehnike, muzičke pismenosti sa teorijom muzike i interpretacije.

Recenzenti na knjizi su Mr. Dušan Dimitrijević i Dr. Aleksandar Hadži-Đorđević, lektura i korektura Ana Kajlovic, za likovni dizajn je odgovoran Emil Sfera, a za grafički prikaze Dragana Petrović.

Nenad Petrović je profesor gitare u muzičkoj školi „Petar Konjović“ u Beogradu. Osnovno i srednje obrazovanje je završio u Pančevu. Dalje školovanje nastavlja u Nišu i Beogradu gde je i diplomirao 2006. godine u klasi prof. S. Tošića. Težište njegovog rada je muzička pedagogija kojom se bavi punih 28 godina.

Iz njegove klase izlaze učenici sa zapaženim rezultatima na domaćim i međunarodnim takmičenjima koja su krunisana Svetosavskom nagradom učenika Viktora Nađa 2013. godine. Takodje je član žirija na mnogobrojnim festivalima i takmičenjima za gitaru. Kao izvođač nastupa solo sa kompozicijama klasične muzike i obradama džez standarda za klasičnu gitaru. Neretko ga možemo videti i u kamernim sastavima.

Datum: 30. avgust
Vreme: 19:30h
Mesto: Gradska biblioteka Pančevo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.