Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Baletska predstava za decu "Labudovo jezerce" u Kulturnom centru Pančevo - | K-013 Portal

Baletska predstava za decu "Labudovo jezerce" u Kulturnom centru Pančevo

Baletska predstava za decu "Labudovo jezerce" u Kulturnom centru Pančevo

Baletska predstava za decu "Labudovo jezrece" biće odigrana 12. oktobra od 12 sati u Dvorani Kulturnog centra Pančevo.

Jedna od najlepših muzika pisana za balet je romantično klasično delo ruskog kompozitora Petra Iliča Čajkovskog „Labudovo jezero”. Iz ovog poznatog baletskog dela izabrali smo najlepše muzičke deonice, za njih osmislili koreografije i u deci razumlјivoj scenskog formi sačinili baletsku predstavu „Labudovo jezerce”.

Glavni likovi su Odeta i Odilija, bela i crna labudica, princ Zigfrid i čarobnjak Rotbard. Siže ovog pozorišnog komada objašnjen je na početku predstave, a nasnimlјeni tekst čita akademski glumac: „Na obalu bistrog jezerceta svakoga dana dolazi i zanosno pleše prelepa princeza. Svojom igrom očarala je lukavog čarobnjaka. Međutim, na to jezerce dolazi i plemeniti princ koji se takođe zalјublјuje u princezu. Pošto je čarobnjak loš, a princ plemenit, princeza će svoje srce dati princu. Ljubomorni čarobnjak smišlјa razne magije kako bi se princeza u njega zalјubila. Čarobnjak će začarati princezu i pretvoriće je u belu labudicu, a da bi posvađao princa i princezu, sada pretvorenu u belu labudicu, čarobnjak će upoznati princa s crnom labudicom. Ali lјubav je od svega jača i u borbi između dobrog princa i zlog čarobnjaka, princ će pobediti i skinuti magiju s bele labudice, koja ponovo postaje prelepa princeza.”

Igraju: Ana Lipij, Goran Jovanov, Miroslav Petrović i Alisa Oravec

„ARS Longa” BeogradPratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.