Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bogdanu Dikliću nagrada za životno delo - | K-013 Portal
bogdan diklic, nusicevi dani, nagrada, srbija

Bogdanu Dikliću nagrada za životno delo


Žiri za dodelu Nušićeve nagrade za životno delo glumcu-komičaru doneo je odluku da ova nagrada na 39. Pozorišnom festivalu "Nušićevi dani" bude uručena istaknutom dramskom umetniku Bogdanu Dikliću.

Žiri čine Miroslav Radonjić, teatrolog i direktor Sterijinog pozorja, dramski umetnici Gordana Đurđević Dimić i Nebojša Dugalić.

Predfestivalski program Nušićevih dana počinje 18. maja, a svečano otvaranje i ujedno festivalski program 20. maja. U konkurenciji za nagrade su predstave pet pozorišta iz Srbije, prenosi RTS.

Publici će se predstaviti: Novosadsko pozorište "Ujvideki Szinhaz", Narodno pozorište Subotica, Atelje 212, Narodno pozorište Beograd i Beogradsko dramsko pozorište. Na završnoj večeri festivala biće dodeljene nagrade glumcu komičaru, Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u celini na osnovu odluke žirija, Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u celini na osnovu glasova publike i nagrada "Milosav Buca Mirković" za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu.

Pored pozorišnih predstava biće priređene pozorišne radionice, izložbe slika, program "Nušić, selu u pohode", promocije knjiga, a u improvizovanoj kafani "Dardaneli" nakon svake predstave organizovaće se razgovor sa glumcima i rediteljima.

Festival "Nušićevi dani" u Smederevu traje do 26. maja.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.