Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website BUDI festival u znaku onoga što decu čini srećnim - | K-013 Portal

BUDI festival u znaku onoga što decu čini srećnim

BUDI - Bijanele umetničkog dečijeg izraza

Osmo Međunarodno bijenale umetničkog dečjeg izraza – BUDI biće održano od 15. maja do 15. juna u Kulturnom centru Pančeva.

Tema ovogodišnjeg festivala posvećenog dečjem stvaralaštvu i stvaralaštvu za decu je „Ono što te čini srećnim“.

Program otvaranja biće organizovan na tri lokacije, a gost – domaćin ove godine biće Ambasada Izraela.

Otvaranjem izložbe pod nazivom „Medvedi – u čast proleću“ u Foajeu Kulturnog centra Pančeva svečano će biti obeležen početak festivala, koji će se nastaviti u Galeriji savremene umetnosti gde će najmlađi posetioci moći da uživaju u nekoliko izložbenih postavki i u muzičko – scenskom programu.

Posetioci će moći da pogledaju izložbu nagrađenih radova 8. BUDI konkursa „Ono što te čini srećnim“, postavku „Vodič kroz hipsterski Izrael“ Ambasade Izraela, kao i dečju izložba „Umetnost i duša mira kroz humor“ u okviru autorskog projekta Mauren Kušner.

Svečani program u Galeriji upotpuniće koncert dečjeg hora „Kolibri“ i plesna tačka koju će izvesti Nigun Atik – I3 iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

Izložbom ilustracija Ane Petrović pod nazivom „Toni Zec“ u Kafe – baru „Galerija“, biće zaokružen program svečanog otvaranja festivala.

BUDI je pokrenut 2006. godine i predstavlja jedinstvenu manifestaciju u Srbiji i svetu.

Glavni ciljevi BUDI-ja su približavanje umetnosti i kulture deci, prevazilaženje barijera staromodnih institucija, ohrabrivanje kreativnosti kod najmlađih, promocija i razvoj talenata kod dece u različitim oblastima kreativnosti, povezivanje i upoznavanje dece s drugim kulturama, kao i podrška inkluziji marginalizovanih grupa dece.

U skladu sa tim, Ambasada Izraela našla se kao pravi gost ovogodišnjeg izdanja imajući u vidu savremeno stvaralaštvo za decu u Izraelu koje je puno mašte, igre i zabave gde se deca odgajaju da budu samostalna i da sama biraju aktivnosti, kao i da organizuju vreme prema svojim potrebama.

Izraelci veruju da je deci neophodna sloboda kako bi razvila svoje veštine, stoga su ovogodišnja saradnja BUDI festivala i Ambasade Izraela odličan tim za podršku deci da rašire svoja krila i vinu se u svet slobode i mašte, istakli su organizatori Kulturni centar Pančeva i Udruženje građana BUDI.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.