Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website CREPAJA: KUD „Sveti Sava“ slavi 20. rođendan - | K-013 Portal

CREPAJA: KUD „Sveti Sava“ slavi 20. rođendan

kud sveti sava, crepaja, koncert

U Crepaji će u nedelju, 11. juna, biti održan koncert povodom 20 godina postojanja KUD „Sveti Sava“.

KUD „Sveti Sava“ ima četiri folklorne grupe i dva tamburaška orkestra, a trenutno broji više od 100 članova. Ovo kulturno-umetničko društvo iz Crepaje osnovano je sa ciljem da bi se deca okupljala, ali i da bi se čuvala tradicija.

Kako navodi jedna od rukovodilaca KUD „Sveti Sava“, Blagica Živojinović, ovakve aktivnosti pozitivno utiču i na zdravlje i razvoj deteta, a ujedno se kroz pesmu i igru neguje i čuva od zaborava kultura i tradicija.

Rukovodioci folklorih grupa u KUD-u „Sveti Sava“ su Zoran Radojčić, Milena Bjelić, Blagica Živojinović, a tamburaških orkestara Marko Štetin, Relja Jerkovački i Uroš Čalić.

U nedelju 11. juna povodom obeležavanja 20 godina postojanja, KUD „Sveti Sava“ održaće koncert u Crepaji. Nastupiće sve folklorne grupe, kao i orkestar pomenutog društva, a na binu će izaći i gosti folklorni ansambl Doma kulture „Dojna“ iz Uzdina, KUD „Jovan Aćimac“ iz Kumana i KUD „Uroš Predić“ iz Orlovata.Koncert će se održati na letnjoj bini na pijaci u Crepaji sa početkom u 18 sati.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.