Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Da je živ, glumac Nebojša Glogovac bi danas slavio 51. rođendan - | K-013 Portal

Da je živ, glumac Nebojša Glogovac bi danas slavio 51. rođendan

Nebojša Glogovac, rođendan

Na današnji dan rodio se jedan od najboljih srpskih glumaca svih vremena Nebojša Glogovac. Da je živ, danas bi proslavio 51. rođendan.

Povodom dana Nebojšinog rođenja, oglasila se njegova supruga Milica Glogovac, i to emotivnom objavom.

- Srećan rođendan, frajeru - napisala je kratko Milica.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta 1969. u Trebinju od oca Milovana i majke Milene Glogovac. Glumačku karijeru započeo je u Ateljeu mladih u Pančevu, čiji je bio član od 1985. do 1990. godine. Imao je 44 filmske i televizijske uloge, 20 uloga u televizijskim serijama i 7 u kratkim filmovima.

Glumio je u ostvarenjima kao što su "Ubistvo s predumišljajem" (Bogdan Bilogorac), "Porodično blago" ("Zlatko Gavrilović"), "Nebeska udica" (Kaja), "Munje" (policajac), "Kad porastem postaću Kengur" (Živac), "Hadersfild" (Ivan), "Ustav Republike Hrvatske" (Vjeko Kralj), "Moj jutarnji osmeh" (vidovnjak Miloš), serija "Južni vetar" (krinimalac Golub)...

Nebojša Glogovac preminuo je u Beogradu posle kratke i teške bolesti 9. februara 2018. godine u svojoj četrdeset devetoj godini.

Povodom dana rođenja glumca, u Trebinju se 29. i 30. avgusta 2020. godine održavaju "Dani Nebojše Glogovca".

Pogledajte ispovest Nebojšine razredne: Moja najveća želja vezana je za njega

svetlana ninkovic nebojsa glogovac ispovest

(Telegraf)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.