Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Divna Ljubojević peva Vaskršnju liturgiju, Slobodan Trkulja pravi Vaskršnji koncert - | K-013 Portal

Divna Ljubojević peva Vaskršnju liturgiju, Slobodan Trkulja pravi Vaskršnji koncertDivna Ljubojević pevaće Vaskršnju Liturgiju, a Slobodan Trkulja održaće Vaskršnji koncert bez publike iz Hrama Svetog Save u nedelju 19. aprila uz blagoslov patrijarha Irineja i podršku EXIT Fondacije i Radio-televizije Srbije.

Divna Ljubojević, koju stručna javnost svrstava u red najvećih misionara muzičke pravoslavne kulturne baštine, će svojim pojanjem zaokružiti Vaskršnju Liturgiju koju će patrijarh Irinej od ponoći služiti u Hramu Svetog Save.

Nešto kasnije, nakon jutarnje Liturgije, na platou ispred jednog od najvećih pravoslavnih hramova na svetu Slobodan Trkulja izvešće koncert pod nazivom "Molitva za svet".

"Pandemija nas je podsetila koliko smo krhki i vratila nas u kuće, ali istovremeno nam je i približila srca koja sada kucaju kao jedno. Porodica je ponovo domaća Crkva, a ljubav prema bližnjem je postala jedina prava mera. Muzika na dan pobede života nad smrću, biće naša podrška svima da izdrže do kraja. Ne dajte se i ovo ćemo pobediti", poručuje Trkulja.

Ideja za ovaj događaj potekla je od osnivača Exita Dušana Kovačevića.

"Drago mi je da možemo da pomognemo da uz dva vrhunska domaća autora, koji su priznati i u svetskim okvirima, ulepšamo najradosniji hrišćanski praznik i pošaljemo lepu sliku Srbije u svet“ izjavio je Kovačević.

Ovaj događaj je zamišljen i kao svojevrsna Vaskršnja molitva za ozdravljenje sveta od trenutne pandemije, ali i drugih pošasti, kao što je zagađenje životne sredine, koje preti da postane najveća opasnost za budućnost čovečanstva kada se pandemija završi.

Divna Ljubojević i Slobodan Trkulja osvojili su publiku širom planete i iza sebe imaju stotine nastupa u zemlji i svetu, od kojih se izdvajaju oni u Rusiji, Severnoj Africi, Kini, Francuskoj, Nemačkoj, Holandiji, Škotskoj, Maleziji, ali i brojnim drugim zemljama.

Vaskršnja liturgija sa Divnom Ljubojević biće prenošena direktno na prvom programu RTS i TV Hram, dok će Trkuljin koncert u organizaciji EXIT fondacije i Balkanopolis centra za modernu Tradiciju, uz tehničku podršku Sky Music-a i ETM produkcije, publika širom sveta moći da prati i putem fejsbuk stranice EXIT festivala.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.