Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Izložba finalista konkursa za "Vučković nagradu" u Narodnom muzeju Pančevo - | K-013 Portal

Izložba finalista konkursa za "Vučković nagradu" u Narodnom muzeju Pančevo

Izložba finalista konkursa za "Vučković nagradu" u Narodnom muzeju Pančevo

U utorak 04. februara, u 19 časova, U galeriji Narodnog muzeja Pančevo, otvara se izložba finalista konkursa za Vučković nagradu, konkursa namenjenog promociji mladih umetnika sa teritorije grada Pančeva.

Konkurs za Vučković nagradu trajao je od 25. novembra 2019. do 20. januara 20202. godine, a mogli su se prijaviti svi aktivni mladi umetnici od 18 do 28 godina starosti, koji su rođeni ili žive na teritoriji Pančeva.

Pristiglo je 17 prijava, od kojih je stručni žiri u sastavu Vuk Vučković (umetnik) i Iva Vučković Lujanski (direktor umetničkog studija Wolf Art), izabrao 5 maldih umetnika: Aleksandra Veljkovića, Dunju Glavinić, Jasminu Baltić Leu Embeli i Uroša Predića.

Konkurs i nagradu za mlade umetnike prvi put se dodeljuje zahvaljujući Vuku Vučkoviću, dobitnku Novembarske nagrade za 2019. godinu, gde je celokupan iznos namenjen upravo pobedniku Konkursa.

Narodni muzej Pančevo sa ponosom je podržao ovu inicijativu Vuka Vučkovića, koja za cilj ima promociju, podršku i vidljivost mladih, neafirmisanih umetnika iz Pančeva, i koja će im nadamo se pomoći da na najbolji način nastave svoju umetničku karijeru.

Izložbu možete pogledati do 22. februara.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.