Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kolonija "Kolo" iz Trebinja u Narodnom muzeju Pančevo - | K-013 Portal

Kolonija "Kolo" iz Trebinja u Narodnom muzeju Pančevo

kolonija kolo trebinje, narodni muzej pancevo

U utorak 27. aprila od 18 časova biće otvorena izložba radova sa 5. Međunarodne likovne kolonije "Kolo" iz Trebinja u Narodnom muzeju Pančevo.

Međunarodna umetnička kolonija "Kolo" nastala je 2016. godine u Trebinju, na inicijativu gospodine Dražena Milića, sa idejom da umetnici stvaraju inspirisani folklorom i predivnim ambijentom Trebinja. Od samog nastanka, kolonija je imala punu podršku grada Trebinja i Muzeja Hercegovine, a uvrštena je i u manifestaciju Trebinjsko kulturno leto kao događaj od velikog značaja za grad.

Kolonija okuplja eminentne umetnike iz zemalja regiona i sveta ali se najviše oslanja na umetnike iz Srbije, Crne Gore i BiH. Protekle godine, kolonija "Kolo" proslavila je i mali jubilej, 5 godina postojanja, otvaranjem izložbe Safeta Zeca iz Sarajeva, jednog od najznačajnijih umetnika BiH.

Za ovih 5 godina kolonija je ugostila oko 100 umetnika iz celog sveta i oformila bogat fundus slika koje se čuvaju u Muzeju Hercegovine, a prošle godine i nekoliko istaknutih umetnika iz Pančeva takođe je uzelo učešće u ovoj koloniji. Među njima su i Marija Stanojlović, Emil sfera i Miroljub Kršanin.

Broj posetilaca je ograničen, a iz Narodnog muzeja Pančevo podsećaju sve posetioce da nose zaštitne maske i održavaju propisano međusobno rastojanje.

(K-013)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.