Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Koncert „Odjeci harfe kroz istoriju“ u Opovu - | K-013 Portal

Koncert „Odjeci harfe kroz istoriju“ u Opovu

opovo, harfa, koncert, odjeci harfe kroz istoriju

Koncert Odjeci harfe kroz istoriju u izvođenju Beogradskog kvarteta harfi – Dijane Sretenović, Marije Đurđević, Milice Milivojević i Sofije Sibinović biće organizovan 07. oktobra 2023. godine u 20 časova na sceni Kulturnog centra Opovo.

Koncert je finansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, a ulaz je besplatan.

Beogradski kvartet harfi osnovan je 1987. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, pod rukovodstvom doajena harfe i tadašnje redovne profesorke Milice Barić. Ansambl se svih ovih godina održao zahvaljujući entuzijazmu 14 profesionalnih beogradskih harfistkinja. Osnivanje ovog jedinstvenog ansambla, izraslog iz viševekovne tradicije negovanja vrhunske estetike u zvučnoj i vizuelnoj prezentaciji, imalo je cilj: transparentnija afirmacija umetničke muzike za harfu, kroz intenzivne promocije postojećeg repertoara, kao i njegovog obogaćivanja.

Kvartet je naročito podsticao kompozitore na stvaralačku kreativnost u polju harfe i time ostvario značajno nasleđe za buduće generacije izvođača i publike. Sarađivao sa mnogim značajnim srpskim kompozitorima. Beogradski kvartet harfi je predstavljao Srbiju na Svetskom kongresu harfe u Ženevi, Švajcarskoj i Kanadi. Takođe, kvartet je nastupao i na festivalima harfe u zemlji i inostranstvu, kao i na raznim manifestacijama.

Kvartet i danas nastupa na različitim kulturnim događajima, promofišući umetnost i ljubav prema muzici.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.