Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kulturno nasleđe Srbije na Google Arts and Culture - | K-013 Portal

Kulturno nasleđe Srbije na Google Arts and Culture

google arts and culture,  kulturno nasleđe srbije

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije počelo je na Google Arts and Culture platformi onlajn predstavljanje kulturnog nasleđa Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo, na toj platformi je audio-vizuelnim materijalom na atraktivan način za sada predstavljeno sedam izložbi: Manastir Studenica, Galerija Matice Srpske, Sinagoga u Subotici, Smederevska tvrđava, Stambena palata Ferenca Rajhla, Ram tvrđava i Crkva manastira Pokajnica.

Google Arts and Culture predstavlja onlajn platformu putem koje javnost ima priliku da pristupi sadržaju u visokoj rezoluciji, slikama i video materijalu umetničkih dela i kulturne baštine, prikupljenih od strane institucija u oblasti kulture i saradnika širom sveta.

Takođe, profesori i studenti su u prilici da organizuju virtuelna putovanja kao i onlajn razgovore s muzejskim ekspertima iz drugih organizacija u oblasti kulture.

Ova vrsta onlajn resursa može da svojom dostupnošću ekskluzivnog materijala građanima širom sveta pomogne u istraživanjima, akademskim radovima, kao i da omogući multidisciplinarno i međuinstitucionalno učenje, dodaje se u saopštenju.

Izložbe se mogu pogledati na OVOM LINKU.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.