Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Letnja operska škola u Kaštelu Ečka - | K-013 Portal

Letnja operska škola u Kaštelu Ečka

Kaštel Ečka, letnja operska škola

Tradicionalna četvrta po redu „Letnja operska škola“ otpočela je svoj desetodnevni rad u Kaštelu Ečka. 10 polaznika će učiti, vežbati i usavršavati se kroz vokalne radionice, predavanja i koncerte koji će biti otvoreni za javnost, prenosi portal ilovezrenjanin.com

Moderator škole je Muzičko opersko teatarska organizacija MOTO, a predavači u školi su Nataša Jović Trivić, prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu i predsednica MOTO-a, prof Violeta Pančetović Radaković, vanredni proefesor na FMU u Beogradu. Klavirski saradnici su prof Vladimir Gligorić samostalni saradnik na FMU u Beogradu i Dragan Anđelić Bunjac klavirski saradnik u Opera & Teatar Madlenianum. Gostujući predavači škole su : Prof. Nikola Mijailović, redovni profesor na FMU u Beogradu, Maestro Igor Vlajnić, stalni dirigent u HNK „Ivan Pl. Zajc“ u Rijeci, Vladan Đurković, docent na FMU u Beogradu i direktor pozorišta Pinokio, Dušan Matejić, Stručni saradnik na Katedri za glumu FDU u Beogradu i Violeta Opačić Anđelković, psiholog i psihodramski psihoterapeut.

Ove godine letnju opersku školu pohađa 10 polaznika, jer je broj ograničen zbog bezbednosti i zbog kvaliteta rada.

Koncerti su otvoreni za publiku, uz potrebu pridržavanja mera bezbednosti zbog Korona virusa. Posetiocima je ulaz besplatan uz obavezu nošenja maski. Koncerti se održavaju u prekrasnom vrtu Kaštela Ečka. U slučaju lošeg vremena održavaće se u velikoj balskoj dvorani.

RASPORED KONCERATA

– Četvrtak 10. septembar 20 časova koncert (Opersko veče) – koncert polaznika
– Subota 12.septembar World music sastav „ Istanbul night “ – Gosti „letnje operske škole“. Bend će predstaviti svoj novi, drugi po redu album pod nazivom „LAILA“ koji je uvršten u 10 najboljih world music ostvarenja u 2019. godini.
– Nedelja 13. septembar 20 časova koncert (Veče solo pesme)
– Ponedeljak 14. septembar 20 časova koncert (Srpska kamerna muzika, polaznici + profesori+violina i harfa) – zajednički koncert polaznika i članova MOTO-a (Violeta Pančetović Radaković, sopran, Nataša Jović Trivić, mecosopran /profesori škole) Bojana Pantović, violina, Gorana Ćurgus, harfa)
– Utorak 15. septembar 20 časova koncert (Mono opera Absurdium, komična stand up opera u izvođenju članova MOTO-a (Marija Mitić Vasić sopran, Bojana Pantović violina, Julijana Marković violončelo, Dušan Mamula klarinet/bas klarinet, Gorana Ćurgus harfa)
– Sreda 16. septembar 20 časova Završni gala koncert, dodela diploma i zahvalnica – koncert polaznika

(ilovezrenjanin.com)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.