Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Manifestacija 'Noć muzeja' od 10. do 14. novembra, dve izložbe u Narodnom muzeju Pančevo - | K-013 Portal

Manifestacija 'Noć muzeja' od 10. do 14. novembra, dve izložbe u Narodnom muzeju Pančevo

noc muzeja 2020, narodni muzej Pancevo

Ovogodišnje obeležavanje evropske Noći muzeja, pomereno je sa treće nedelje maja, za subotu 14. novembar 2020.

Organizacija Muzeji Srbije, svake godine u sklopu Manifestacije koja traje nedelju dana u maju mesecu, obeležava Nacionalnu nedelju muzeja (treća nedelja maja), međunarodni Dan muzeja (18. maj) i evropsku Noć muzeja (treća subota u maju mesecu).

Ove godine celokupna Manifestacija premeštena je u novembar, a trajaće od 10.-14. novembra pod sloganom Muzeji Srbije - Muzeji za jednakost, raznolikost i jednakost.

U Narodnom muzeju Pančevo, od utorka 10. novembra publika će besplatno moći da pogleda dve izložbe:

Nikola Vlajić izložba

izložbu etnologa, savetnika u kulturi Nikole Vlajića iz Pančeva, pod nazivom "Jedan goblen, jedna priča", koja priča o fenomenu goblena, čuvenom Vileru, tehnikama izrade, ali najviše o motivima i pričama vezanim za popularne predstave na goblenima.

izložbu slikara-restauratora Milana Ćuka iz Beograda, pod nazivom "Mozaici iz drugog univerzuma". Na izložbi će biti predstavljeni mozaici Marvelovih i superheroja kuće DC, rađeni u klasičnoj tehnici kamenih i staklenih tesarakta.

Obe izložbe biće dostupne publici od utorka 10. novembra, tokom trajanja Manifestacije Muzeji Srbije - Muzeji za jednakost, raznolikost i inkluziju, i do kraja novembra.

Super heroji

Simbolično otvaranje izložbi planirano je za 18. odnosno 19 časova u subotu 14. novembra, na Noć muzeja, a o tome će javnost naknadno biti obaveštena.

Radno vreme sa posetiocima Narodnog muzeja Pančevo je od utorka do subote 10-18 časova, a u subotu 14. novembra, Muzej će za posetioce biti otvoren do 22 časa.

Zbog pandemije Covid19, iz Narodnog muzeja Pančevo mole sve posetioce da nose zaštitne maske i da se pridržavaju propisnog međusobnog rastojanja.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.