Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mira Banjac: "Svi delimo teško vreme" - | K-013 Portal

Mira Banjac: "Svi delimo teško vreme"

Mira Banjac, Sarajevo film festival

Sarajevo film festival otvara se večeras u 20 časova svetskom premijerom filma "Koncentriši se, baba" Pjera Žalice, a publika će celokupan program do 21. avgusta moći da prati preko onlajn pratforme.

Ulogu bake Žalica je dodelio slavnoj glumici Miri Banjac koja je na snimanju ovog filma u novembru prošle godine u Sarajevu proslavila 90. rođendan.

"Bila mi je čast i zadovljstvo da uopšte radim u Sarajevu jer dugo nisam bila. Na snimanju je vladala divna atmosfera, bio je to divan susret prijatelja u kulturi i privatno i profesionalno. A drugo, Pjer Žalica je reditelj koji se ne može odbiti tako da sam jedva dočekala da uopšte radim”, kazala je Banjac za SFF.

Ona je istakla da joj je žao što u Sarajevu na premijeri neće biti publike u živom kontaktu.

"Svi delimo teško vreme. Mi publiku osećamo i nadam se da će publika osetiti nas. Želim svima dobro zdravlje i da se svi čuvaju”, poručila je glumica.

Žalica je u intervjuu za ŠF rekao da je njegova najveća radost što je Banjac odmah prihvatila njegovu ulogu.

"Mira je pristala gotovo na neviđeno da radi sa nama na ovom filmu. To mi je jedan od najvećih komplimenata u životu. Njena vitalnost, dinamika, znanje i iskustvo su nadahnjujuće. Stvarno je monumentaina osoba i divan umetnik“, kazao je Žalica.

Na pitanje kako vidi onlajn premijeru i šta za njega znači to što neće imati mogućnost neposredne povratne informacije gledaoca, reditelj kaže da oseća veliku frustraciju.

"Naprosto je frustrirajuće. Generacija sam koju je tehnologija ozračila, ali nisam se rodio u digitalnom dobu, tako da ga razumem ali ga ne dišem. Fascinira me što je tehnologija omogučila da i u ovako komplikovanom vremenu film može ipak doći do publike, ali izostanak živog kontakta me ipak frustira", priznaje on.

Dodaje da ipak kad se stavi na vagu najvažnije je da se očuva zdravlje, a ipak održe projekcije.

"Bez moderne tehnologije to, naprosto, ne bi bilo moguće, tako da sve frustracije ostavljam po strani i sa radošču i uzbuđenjem iščekujem premijeru", kazao je Žalica za SFF.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.