Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nišville besplatno od 17. do 20. septembra za 450 posetilaca - | K-013 Portal

Nišville besplatno od 17. do 20. septembra za 450 posetilaca

nišvil festival

Nišville će organizovati besplatno sve programe izuzev glavnog od 17. do 20. septembra na više lokacija sa ukupno 450 gledalaca raspoređenih na po 2,5 metra rastojanja.

Republički krizni štab nije odobrio održavanje glavnog programa Nišvilla za 4.000 posetilaca na platou niške Tvrđave popvršine 20.000 kvadratnih metara, odnosno, pet kvadrata po posetiocu uz primenu svih preporučenih mera zdravstvene zaštite.

Najviše stolica (250) biće postavljeno na Youth stage-u, a po 50 će biti raspoređeno na Jazz for kids bini, Welcome, Kristina i Movie binama.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević izjavio je da je namera bila da ispoštuju entuzijazam najmlađih umetnika  koji su se mesecima radovali nastupu na Nišvilu, kao i da nišlije osete delić optimizma i atmosfere Nišvilla koja im je uskraćena ove godine zbog pandemije.

Od 17. do 20. septembra biće organizovano 32 koncerta, 4 pozorišne predstave  i prikazano 69 muzičkih filmova.

Na otvaranju 17. Septembra biće uručena nagrada za životno delo proslavljenom džez pijanisti kompozotoru i pedagogu Miši Krstiću.

Ove godine iz opravdanih razloga neće biti volontera na Nišvilu.

Direktor Nišvilla napominje  da je ONLINE Nišville  od 13. do 16. Avgusta na Letnjoj pozornici putem live streaminga ispratilo nekoliko desetina hiljada  gledalaca koji su mogli videti: 18 koncerata, četiri pozorišne predstave, 35 filmova, street art performans i izložbe slika i stripa.

(Danas)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.