Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održan 35-ti Memorijal ''Miroslav Antić'' u Mokrinu - | K-013 Portal
Mokrin, Memorijal Miroslav Antić, Miroslav Antić

Održan 35-ti Memorijal ''Miroslav Antić'' u MokrinuNa Varoškom trgu u Mokrinu održan je 35-ti Memorijal ''Miroslav Antić'', u znak sećanja na čuvenog pesnika, slikara, scenaristu i novinara. U programu su učestvovali doajeni srpskog glumišta, kao i mlađi umetnici, praćeni muzikom Mokasa i Baneta Krstića iz Garavog sokaka. Slogan ovogodišnje manifestacije bio je ''Most koji treba proći''.

"'Most koji treba proći'' ovogodišnji je slogan 35. Memorijala ''Miroslav Antić'', koji je na Varoškom trgu u Mokrinu, održan u znak sećanja na pesnika, slikara, scenaristu i novinara iz ravnog severnog Banata, koji je oduvek bio inspiracija, ne samo Miki, već i mnogima koji su ravnicu i Vojvodinu osetili preko pera mokrinskog umetnika, onako u duši, velikoj poput paorskog srca.

''Duša Mike Antića je samo njegova, samo banatska, samo Vojvodina i samo jedno ogromno srce puno ljubavi, razumevanja za sve ljude ovog sveta, a to je misija'' – kaže Slobodan Ćustić, glumac.

Mnogima koji do sada nisu osetili ravnicu stihovima Miroslava Antića, Varoški trg u Mokrinu bio je mesto baš poput nekog iz njegovih pesama, koje su u sebi nosile nepreglednu širinu i veliku ljubav prema životu.

''Nemam priliku tako često da poeziju govorim uživo, tako da mi je ovo premijerno za mene i na ovakvom mestu u ovakvom društvu predstavlja mi pravo zadovoljstvo'' – dodaje Jelena Gavrilović, glumica.

Generacija mlađih glumaca, od svojih prvih koraka na pozorišnim daskama, najčešće je birala stihove Miroslava Antića jer su njih razumeli svi, bez obzira na godine.

''Osećate da je u te svoje pesme ugradio neku svoju mudrost koju je nosio sa sobom i neka saznanja do kojih je došao kao čovek i to je jako važno i bitno za nekoga ko to može da prepozna'' – podseća Nikola Rakočević, glumac.

Sećanje na mokrinskog pesnika nije izbledelo, naprotiv meštani ga pamte i prenose mladima sve ono lepo što je govorio tokom stvaralačkog života.

''Trudimo se da sve naše velikane predstavimo na najbolji mogući način, kao i naše mesto Mokrin'' – smatra Živko Ugrenović, predsednik Mesne zajednice Mokrin.

Reditelj programa bio je Nenad Gvozdenović, a upotpunili su ga muzičar Bane Krstić, kao i mokrinski Mokasi. Organizator manifestacije, koju su podržali Vlada Vojvodine i Grad Kikinda, bila je Mesna zajednica Mokrin.

(RTV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.