Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Online predavanja Instituta za umetničku igru - | K-013 Portal
institut za umetnicku igru, predavanje, predavanja, onlajn, kultura, vesti iz kulture, najnovije vesti

Online predavanja Instituta za umetničku igruInstitut za umetničku igru, u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji i regionalnim programom za izvođačke umetnosti Teatroskop, organizuje online predavanja "Zapisivanje plesa" i analiza pokreta: predstavljanje sistema Rudolfa Labana" 8. i 9. juna, koja će voditi francuski igrač, koreograf, predavač i specijalista Laban kinetografije Rafael Koten, najavili su iz Instituta.

Predavanje će biti dostupna na sajtu Francuskog Instituta u Srbiji i Instituta za umetničku igru uz obaveznu registraciju koja je otvorena od 25. maja.

Predavanje će biti podeljeno u dve sesije odnosno dva dana.

Tokom prvog dana tema će biti uvod u istorijsko istraživanje i uvod u Laban sistem, dok će drugog dana biti predstavljena Kinetografija (notacija pokreta i osnovni principi) uz metodske predloške i prezentaciju.

Registracija i prisustvo predavanju je besplatno.

Predavanja će se održati na engleskom jeziku, a nakon registracije slušaoci će dobiti priloge sa svim neophodnim informacijama koje će biti deo predavanja.

Snimak predavanja će prijavljenim učesnicima biti dostupan i naknadno.

Teatroskop je program koji je pokrenuo Francuski institut, Ministarstvo za kulturu Republike Francuske i Ministarstvo evropskih i spoljnih poslova Republike Francuske, u cilju unapređenja saradnje između Francuske i Jugoistočne Evrope u domenu izvođačkih umetnosti u njihovim najsavremenijim i najsmelijim formama.

Ovaj program je otvoren za razne forme izvođačkih umetnosti: pozorište, ples, cirkus, marionete, ulični nastupi i performansi, a obuhvata trinaest zemalja Jugoistočne Evrope.

Upravljanje programom je povereno Francuskom institutu u Srbiji, koji ovu misiju obavlja blisko sarađujući sa drugim Francuskim institutima u regionu.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.