Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: U ponedeljak otvaranje izložbe Miroslava Savkova - | K-013 Portal
miroslav savkov, izlozba, narodni muzej pancevo

PANČEVO: U ponedeljak otvaranje izložbe Miroslava SavkovaSvečano otvaranje izložbe radova umetnika Miroslava Savkova, pod nazivom „Sjaj relјefa”, održaće se u ponedelјak 15. avgusta, 19 časova u Narodnom muzeju Pančevo.

Miroslav Savkov umetnik rodom iz Sakula, odavno Pančevac, izlagao je od 1985- godine na oko 450 izložbi, od čega 75 u inostranstvu. Učestvovao je u 26 likovnih kolonija i dobitnik je velikog broja nagrada u zemlјi i inostranstvu.

Nјegovi radovi mogu se videti u brojnim ustanovama kulture u Srbiji, širom Balkana ali i šire, u Grčkoj, Švajcarskoj, Italiji, čak do Litvanije.

Nov ciklus radova „Sjaj relјefa“ poseduje izražajnu snagu matrice i potencijal otiska. Nadasve, u osnovi je snaga relјefa kolažiranog od ostataka svakodnevice i produkata civilizacije osobitim stvaralačkim metodom maštovnjaka.

Prepoznati likovi -  a nisu svi lјudski, nalik pticama, fantastičnim stvorovima i poznatim životinjama, iako hibridni, u biti se javlјaju kao lјudski jer potiču od čoveka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.