Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pisac iz Pančeva proglašen za aforističara godine - | K-013 Portal

Pisac iz Pančeva proglašen za aforističara godine

Aleksandar Čotrić, Čotrić

Književnik iz Pančeva Aleksandar Čotrić (1966) dobitnik je prve nagrade za aforizme na 12. Konkursu za aforističara godine u okviru manifestacije "Letnji ulični erski kabare" koju organizuje Biblioteka "Ljubiša R. Đenić" iz Čajetine na Zlabitoru, saopštio je organizator.

Na ovogodišnjem konkursu učestvovao je veliki broj kvalitetnih aforističara iz zemlje i regiona, a pobednike je odredio žiri u sastavu: dr Slobodan Simić, aforističar - predsednik, Neško M. Ilić, aforističar, Zoran Bogdanović, aforističar i Ljiljana Rakić, bibliotekar. Oni su, kako ističu, imali težak zadatak, na koji su uz maksimalno angažovanje i svu stručnost odgovorili.

Prva nagrada, koja je pripala Aleksandru Čotriću, sastoji se iz plakete i pet dana boravka na Zlatiboru za dve osobe. Drugu nagradu, produženi vikend na Zlatiboru za dve osobe, osvojio je Goran Ivanković iz Ljiga, a treća nagradu - vikend na Zlatiboru za dve osobe, pripala je Vasilu Tolevskom iz Skoplja (Severna Makedonija).

Zbog epidemiološke situacije, tradicionalna turističko-umetnička manifestacija "Letnji ulični erske kabare" neće biti održana u avgustu, a pobednicima će plakete i vaučeri biti dostavljeni na kućne adrese.

Čotrić je četvrti put postao pobednik ovog prestižnog međunarodnog konkursa.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.