Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website „Pustinjska ruža” PANČEVAČKE umetnice u Zrenjaninu - | K-013 Portal
maja poljak petrovic, pancevo, izlozba, zrenjanin

„Pustinjska ruža” PANČEVAČKE umetnice u ZrenjaninuIzložba „Pustinjska ruža“ Maje Poljak Petrović dobitnice druge nagrade prošlogodišnjeg 17. Međunarodnog likovnog konkursa „30X30“ biće otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 23. marta u 19 časova.

Radovi su nastali u proteklih 20 godina, tokom autorkinog života u dve zemlje – Srbiji i Ujedninjenim Arapskim Emiratima. Inspirisani su našim podnebljem, pašnjacima, nastali u kombinaciji sa pustinjskim okruženjem. Njihova likovna simbioza publici će se predstaviti na 20 radova, slika i crteža, koji će biti izloženi do 4. aprila.

Maja Poljak Petrović rođena je 1977. u Pančevu. Diplomirala je na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Gordana Nikolića. Izlagala je na velikom broju grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Izlagala je samostalno na sajmu umetnosti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Dobitnica je Nagrade za slikarstvo iz Fonda „Petar Lubarda” za školsku 2000/01. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.