Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Samostalna izložba Pančevke Slobodanke Bosio Olar u Milanu - | K-013 Portal

Samostalna izložba Pančevke Slobodanke Bosio Olar u Milanu

Samostalna izložba Pančevke Slobodanke Bosio Olar u Milanu

Samostalna izložba fotografija SLO-emotion, Slobodanke Bosio Olar, rođene Pančevke koja živi i radi u okolini Vićence, već nekoliko dana traje u Milanu.

Izložba praktično ima dva dela, u prvom su fotografije raznih motiva, a drugi, za publiku još od otvaranja atraktivniji, BIKE-motion, posvećen je biciklu. Autorka je na otvaranju navela da je bicikl njeno omiljeno prevozno sredstvo i uz pomoć dva glumca izvela mali performans posvećen Alfonsini Morina Strada, prvoj ženi koja je vozila trku Điro d’Italija još 1924.

Slobodanka je u Pančevu završila baletsku školu, a konstrukciju odeće u Novom Sadu. Kasnije je spojila igru i kostim i radila projekte za Bitef, što ju je i dovelo u Italiju 2002. U Italiji, gde predaje igru i ples, počelaje da se bavi i video-projektima i fotografijom. Prva nagrada na jednoj kolektivnoj izložbi fotografija omogućila joj je ovu samostalnu u Milanu.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.