Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sindikat muzičara: Sprečiti gašenje Kolarca - | K-013 Portal

Sindikat muzičara: Sprečiti gašenje Kolarca

Zadužbina Ilije M Kolarca

Sindikat muzičkih umetnika pozvao je sve nadležne institucije i javno apelovao da se hitno reaguje i preduzmu sve neophodne mere u cilju rešavanja dramatične finansijske situacije Zadužbine Ilije M. Кolarca.

Podseća se da je i pored toga što Zadužbina ima jasno zakonom definisan poseban status, neadekvatan način projektnog finansiranja stvorio brojne probleme.

Oni su posebno pogoršani zbog prestanka rada ustanove zbog pandemije korona virusa.

Neophodno je što pre adekvatno reagovati jer je to u ovom trenutku postalo pitanje njenog opstanka i daljeg rada.

U Kolarčevoj zadužbini inače je otakazano ili odloženo 160 programa zbog pandemije korona virusa, preneo je početkom jula portal Nova S.

Sindikat podseća da je zadužbina Ilije M. Кolarca institucija od najvećeg značaja za muzičku umetnost i višestruko značajnu kulturno obrazovnu misiju.

Zbog toga je nedopustivo da se dozvoli njeno gašenje jer bi došlo do zatvaranja jedine prave koncertne scene, što bi direktno ugrozilo muzičare i radnike iz drugih sfera umetnosti.

Sindikat muzičih umetnika apelovao je na Vladu Srbije, Ministarstvo kulture i Grad Beograd da se hitno nađe dugotrajno i održivo rešenje u cilju opstanka i nastavka sa radom te institucije.

(Nova ekonomija)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.