Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Snimak predstave "Težina sunđera" na Fejsbuk stranici Beogradskog festivala igre - | K-013 Portal
pancevo, beograd, novi sad, vesti

Snimak predstave "Težina sunđera" na Fejsbuk stranici Beogradskog festivala igreBeogradski festival igre će od 18.30 emitovati snimak predstave „Težina sunđera", koreografa Đulijermea Botelja, u izvođenju ženevske trupe Alias.

Apsurdna i duhovita priča o izbegavanju suočavanja sa realnošću, usponima i padovima u svakodnevnom životu, ispričana je iz tri različita ugla: roditelja i njihove ćerke tinejdžerke.

Predstavljena su različita viđenja sukoba i nerazumevanja, sa jedne, i podrške i porodične ljubavi, sa druge strane.

U ovom komadu susrećemo i druge likove, nastale kao posledica strahova, duhova i sećanja, kao i neumornog plivača koji se po tankom sloju vode kreće pozornicom.

Prate ga Šostakovičev valcer, samba, nostalgične sonate...

Boteljo je jedan od onih koreografa koji insistiraju na angažovanosti igrača, njihovom doživljaju tema i uloga koje su im dodeljene.

Njegovi koreografski rukopisi često su uslovljeni telesnim karakteristikama igrača, kao i njihovim prethodnim iskustvima pa je improvizacija sastavni deo Boteljovih radova, nagrađenih mnogobrojnim priznanjima iz oblasti umetničke igre.

Predstava je, u okviru Beogradskog festivala igre, izvođena pred domaćom publikom čak četiri puta.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.