Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SVET SMEHA - nova knjiga za decu pančevačkog pisca Aleksandra Čotrića - | K-013 Portal
Aleksandar Čotrić, Čotrić, Svet smeha, knjiga za decu

SVET SMEHA - nova knjiga za decu pančevačkog pisca Aleksandra ČotrićaPisac iz Pančeva i član Udruženja književnika Srbije Aleksandar Čotrić upravo je objavio novu knjigu aforizama za decu pod naslovom „Svet smeha“.

U knjizi, čiji je izdavač „Pčelica“ iz Čačka, nalazi se više od tri stotine misli, dosetki, šala i duhovitih dijaloga o porodici, školi, slobodnom vremenu, đačkim ljubavima, kućnim ljubimcima, sportu i drugim dečjim interesovanjima, poput: „Kad moja mama uđe u robnu kuću, zaboravi da ima svoju kuću“; „Mislio sam da tata sve zna, a onda sam otkrio Gugl“; „Kad sa starijim bratom delim čokoladu, meni pripadne omot“; „Baka tako lepo govori uspavanke da se ona uvek prva uspava“; „Nisam više najgori od sve dece. Odrastao sam“...

Recenzent knjige dr Milutin Đuričković ističe da je „smeh osnovna idejno-tematska i semantička okosnica ove knjige, u kojoj sve vrvi od šale i vedrine, zabave i nonsensa, razbibrige i relaksacije“, i dodaje da „rukovođen tim etičkim i estetičkim pretpostavkama, Čotrić želi da zabavi i nasmeje decu, da im ulepša i olakša životnu stvarnost, jer je humor danas i uvek preka potreba, a naročito mladima“.

„Svet smeha“ je ilustrovao Mijat Mijatović. Reč je o osmom Čotrićevom delu namenjenom najmlađima. Aforizmi ovog autora uvršteni su čitanke koje se koriste u trećem i četvrtom razredu osnovnih škola u Srbiji, a za kratku formu kojom se bavi dobio je nagradu žirija dečje kritike „Dositejevo pero“, priznanje „Vitezovog“ festivala pisaca za decu i nagradu „Mihailo Ćupović“, Udruženja književnika Srbije. Knjige za decu našeg pisca objavljene su i u Sloveniji i Severnoj Makedoniji.

Knjiga će početkom sledeće školske godine biti predstavljena mališanima u Pančevu, Kačarevu, Starčevu, Ivanovu i drugim mestima na teritoriji Grada.

(UKS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.