Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Virtualni koncert Radeta Šerbedžije 9. aprila - | K-013 Portal

Virtualni koncert Radeta Šerbedžije 9. aprila

koncert radeta serbedzije

Prvi virtualni koncert Radeta Šerbedžije, legendarnog glumca, muzičara, književnika i pesnika, biće održan 9. aprila, kada će publika širom sveta moći da sluša pesme sa njegovog najnovijeg albuma "Ne okreći se, sine", po kojem je ovaj koncert i dobio naziv.

Na predstojećem onlajn koncertu preko sajta www.entrio.hr i u organizaciji diskografske kuće “Croatia Records”, Šerbedžija će uz svoj bend Zapadni kolodvor otpevati svoje velike hitove, a posebni gosti ove muzičko-poetske-dramske večeri biće Gabi Novak, Matija Dedić, Maja Posavec, kao i glumac Goran Bogdan.

Novi studijski album glumca sa svetskom karijerom objavljen je krajem prošle godine i našao se na vrhu najprodavanijih albuma u regionu, a i muzički kritičari i publicisti su mu veoma naklonjeni s pozitivnim prikazima.

Šerbedžija je na novom albumu okupio vrhunsku ekipu saradnika: gitarista Miroslav Tadić je odsvirao pesmu "New York" Arsena Dedića, Damir Urban je napisao numeru "Govorila je tako tiho, tiho, tiho", a Elvis Stanić je uradio aranžman za pesmu "Grad" Draga Mlinarca.

Osim njih, veliki muzičar je imao duete sa Gabi Novak u Arsenovoj pesmi "Otkako te ne volim" u klavirskoj pratnji Matije Dedića, kao i sa Darkom Rundekom u njegovoj pesmi "Na nešto me sjeća taj grad".

Na tom albumu Šerbedžija je dao i svoj autorski potpis - pesmu “Šeherezada" je posvetio poznatom slovenačkom pozorišnom reditelju Tomažu Panduru, čija je prerana, iznenadna smrt pre četiri godine pogodila kulturnu scenu u celom regionu.

Od ostalih kolega na albumu su prisutni Mario Igrec u pesmi "Suzo moja, strpi se", autora Zlatka Arsalangića, gitarista Ante Gelo u numeri "Ostala si uvijek ista", autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola, koja je proslavila Mišu Kovača.

Novi materijal je najavljen hitom "Eto pjesma" koju je za Šerbedžiju napisao Husein Hus Hasanefendić, vođa “Parnog valjka”, a sada je aktuelan i drugi singl - spot "Govorila je tako tiho, tiho, tiho" po tekstu Damira Urbana.

U tom crno-belom video klipu glavnu ulogu tumači sve traženiji glumac Goran Bogdan, u režiji i produkciji Radetove supruge Lenke Udovički, dok sam Šerbedžija ima epizodnu rolu u spotu.

Naslovnu pesmu sa albuma "Ne okreći se, sine" Šerbedžija je napisao još 1989. godine, na muziku Gabora Lengela, a Mario Igrec je napravio novi aranžman.

Album sadrži ukupno 11 pesama koje su odsvirali članovi prateće grupe Zapadni kolodvor: Davor Smotke Smotalić (perkusije, prateći vokal), Dario Hleb (bas gitara), Mario Igrec (gitara), Antun Stašić (violina), Marjan Krajna (harmonika) i gost Dado Marinković (bubanj).

Na onlajn koncertu 9. aprila biće presek karijere značajnog glumca i muzičara kroz mnoge hitove - "Ne daj se, Ines", "Barbara", "Protuletje se otpira", "Meni se dušo od tebe ne rastaje", "Ni u tvome srcu", "Poleti ptico", "Povratak ratnika", "Tvoje nježne godine"...

Osim novog koncerta, Šerbedžija je bio aktuelan prošle godine kada je na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama dobio nagradu Orlando za ulogu Džordža u predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf?” Kazališta Ulyšes i Beogradskog dramskog pozorišta, a diskografska kuća Croatia Records objavila je i CD i Blu-ray "Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor @ HNK Zagreb".

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.