Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zadužbina Milana Mladenovića jedina ima pravo na žig EKV - | K-013 Portal

Zadužbina Milana Mladenovića jedina ima pravo na žig EKV

Zadužbina Milana Mladenovića, EKV

Zadužbina Milana Mladenovića je, kao jedini legalni i pravni naslednik zaostavštine Milana Mladenovića, zaštitila je žigove EKV i Ekatarina Velika u Zavodu za intelektualnu svojinu i ona je jedina institucija koja ima prava da ih koristi prilikom organizacije događaja iz oblasti kulture, takmičenja, konkursa i dodela nagrada na kojima se zvanično koristi Milanovo ime i ime grupe, piše u saopštenju iz Zadužbine Milana Mladenovića.

Na dan rođenja Milana Mladenovića, 21. septembra diskografska kuća Mascom i Tin Drum Music pokrenule su novi konkurs "EKV: Tvoja pesma", slaveći stvaralaštvo antologijske grupe "Ekaterina Velika".

Tim povodom se oglasila Zadužbina Milana Mladenovića iz koje poručuju da su zbog sve češćeg korišćenja Milanovog imena i naziva EKV u razne svrhe i od raznih organizatora, zatražili sudsku zaštitu pred nadležnim sudovima od svih koji neovlašćeno koriste i ime grupe i Milanovo ime.

"Iskreno nam je žao što se mladi umetnici, kojima svakako treba podrška u razvoju karijere, dovode u zabludu konkursima koji zloupotrebljavaju lik i delo Milana Mladenovića. Jesmo za to da se konkursi raspisuju i jesmo za to da se pomogne muzičarima i umetnicima. Ali nikada nećemo biti za zloupotrebu nasleđa Milana Mladenovića, njegovog umetničkog i intelektualnog integriteta" piše u saopštenju Zadužbine.

U saopštenju se naglašava kako je "Zadužbina fokusirana na očuvanje nasleđa, i u skladu sa pravima i obavezama koji su joj dati, iskoristiće sva pravna sredstva da spreči neovlašćenu komercijalizaciju pojedinaca na račun Milana Mladenovića"

Zadužbina Milana Mladenovića je nevladina neprofitna organizacija osnovana prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka, Danica Mladenović.

Zadužbina deluje u cilju da očuva umetničku, autorsku i ličnu zaostavštinu Milana Mladenovića.

Cilj Zadužbine je i podsticanje umetničkog stvaralaštva kroz nagradu koja nosi njegovo ime i koja se, počevši od 2019. godine, dodeljuje na dan Milanovog rođenja, 21. septembra, i to za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti.

Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 2.000 evra. Nagrada je 2019. godine dodeljena pesmi ,"D.E.P.R.A.", u izvođenju grupe Artan Lili, a 2020. pesmi ,"Daj mi sve" u izvođenju grupe d r a m.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.