Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website "Znaci života" Marka Nikolića najbolji kratki film u Kanu - | K-013 Portal
kanski festival, marko nikolic, znaci zivota film

"Znaci života" Marka Nikolića najbolji kratki film u KanuFilm "Znaci života" reditelja Marka Nikolića proglašen je za najbolji kratki film na festivalu "Cannes Shorts" u Kanu. Nikolićevo ostvarenje je podržano od strane Filmskog centra Srbije, a sniman je 2020. i 2021. godine.

Sjajan je utisak kada neko prepozna vaš autorski rad. Na ovom filmu sam počeo da radim još pre nekoliko godina, značajno pre nego što smo na konkursu dobili sredstva od FCS, kojem se ovom prilikom zahvaljujem", rekao je Nikolić.

"Znaci života" odigravaju se u napuštenim hotelima u Srbiji. Njegovi junaci govore o emocijama prema vremenu u kojem se vodila briga o čoveku.

"Tada su se ljudi pomagali, brinuli jedni za druge, voleli se...uz ne malu dozu prelepe i surove realnosti. To doba jeste prošlo, ali ne smemo da ga zaboravimo, jer moramo da se ugledamo na nešto kada ovaj svet poželimo da vratimo ljudima. Izuzetno sam srećan ovim uspehom filma na Cannes Shorts i jedva čekam premijeru pred domaćom publikom, za koju se nadam da će biti na BelDocs festivalu", istakao je reditelj.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.