Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Da li WiFi postaje prošlost? - | K-013 Portal

Da li WiFi postaje prošlost?

Bez obzira na to koliko nam je promenio živote, WiFi može da nas nervira zbog toga što je često nedosledan i nepouzdan, čak i kod korisnika sa malim kućama.

Može da izazove još veću glavobolju kompanijama kojima je potrebna pouzdana mreža za uređaje, naročito na većem području. Neke kompanije zato gledaju da implementiraju novije načine umrežavanja opreme i zaposlenih, a to je u ovom slučaju 5G.

Mobilni internet je već brži od WiFi u mnogim zemljama, među kojima je i Srbija, a prelazak na 5G će osigurati još brže povezivanje. Niska latencija, fleksibilnost, dobra sigurnost i funkcije određivanja prioritetnih podataka takođe su pomogli da 5G postane atraktivan predlog. Prema pisanju časopisa MIT Technology Review, Audi je među onima koji razmišljaju o privatnim mrežama, pa je ovog leta započeo testiranje 5G mreže za svoje robote.

Ako im to uspe, Audi bi mogao da iskoristiti 5G kako bi u potpunosti zamenio svoju WiFi mrežu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.