Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KORISNI SAVETI: Kako ukloniti fleke od vina? - | K-013 Portal

KORISNI SAVETI: Kako ukloniti fleke od vina?

Fleke od crnog vina mogu jako isfrustrirati i iznervirati. Zato ćemo vam u ovom tekstu dati savete kako ukloniti fleke od vina.

Sigurno ste bar jednom u životu imali ovo neprijatno iskustvo, da prospete po sebi ili drugima crno vino. Pre nego što počnete paničiti i govoriti kako se to neće skinuti, pročitajte ovaj tekst. Postoji nekoliko metoda za uklanjanje fleka od crnog vina, koje ćemo vam sada predstaviti

1) Uklanjanje belim vinom. Ovu metodu mnogi gledaju sa sumnjom ali iz praxe se pokazalo da daje rezultate. Čim vam se dogodi da prospete belo vino po sebi, odmah to mesto prelijte belim vinom dok se nije osušilo. Umesto belog vina možete fleku preliti i mineralnom vodom.

2) Čudesna so. Prelivanje belog vina preko fleke od crnog, često nije dovoljno pa tu nastupa so. Možete je staviti odmah posle sipanja belog vina, i odmah po nastanku „štete“. Trudite se da sa solju pokrijete celo mesto gde ste vino prosuli. Ostavite so da odstoji bar 30 minuta a zatim ga istresite ili usisajte. Zatim maramicama lagano tapkajte i briskajte taj predeo. Videćete kako mrlje polako nestaju.

3) Limun. Pored ove efikasne metode sa belim vinom i solju, možete isprobati i sa kriškom limuna ako je budete imali pri ruci u takvoj situaciji. Postupak je sličan, na mrlju pospete so a zatim to mesto istrljate polovinom limuna.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.