Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KUD "Abrašević" prvi u istoriji grada snimio dva fleš moba (VIDEO) - | K-013 Portal

KUD "Abrašević" prvi u istoriji grada snimio dva fleš moba (VIDEO)

Kulturno umetničko društvo "Abrašević" iz Pančeva snimilio je tokom oktobra meseca dva fleš moba. Ono što je interesantno je da je to po prvi put urađeno u našem gradu. 

Svi oni koji su se prvog oktobra zadesili kod Korzoa, mogli su da prisustvuju prelepoj sceni u kojoj su glavnu ulogu imali naši mladi Pančevci, članovi prvog ansambla "Abraševića" koji su u samom srcu grada izveli performans i plesali uz igre iz zapadne Srbije. Kroz centar grada su u tim trenucima provejavali komentari ponosa na naše mlade sugrađane koji neguju srpsku tradiciju.

- Spontano okupljanje ovakvim povodom ljude nekako razgali ne samo u tome što u tom trenutku se nešto lepo dešava i što uživaju u mladosti, lepoti i umetnosti, nego i u smislu da daje neku nadu u neku lepšu budućnost i da ima omladine koja još kako zavređuje pažnju, kaže Lela Stojnov, predsednica KUD "Abrašević".

Sredinom oktobra čanovi prvog ansambla "Abraševića" ponovo su iznenadili pančevce ali ovoga puta one koji su se slučajno zadesili ispred Narodnog muzeja, kada su odigrali Šopske igre.

- Mi planiramo ovakve promocije na proleće, mnogo češće i u još nekim zanimljivim oblicima, ali nećemo sada odavati tajne. Neke od tih akcija ćemo verovatno i najaviti, jer je bilo dosta pitanja zašto nismo obavestili građane da nam se pridruže. Poenta svega ovoga je spontanost, bez da nekoga vučemo za rukav da dođe i pridruži nam se, istakla je Stojnov. 

Anđela Simić, urednica rubrika Internet magazina K-013 kaže da će Magazin i dalje biti podrška onima koji žele da predstave naš grad u što boljem svetlu:

- Mi smo uvek bili otvoreni za akcije ovakvog tipa, tako da ćemo i ubuduće podržavati aktivnosti KUD "Abrašević", ali i svih onih koji promovišu naš grad na originalan način. Objave ova dva fleš moba je do sad videlo preko 200.000 ljudi i to je jasan znak da smo na pravom putu, naglasila je Simić.

Iz KUD "Abrašević" najavljuju dva koncerta u decembru mesecu. Prvi koncert će održati članovi svih sekcija "Abraševića", dok će drugi koncert biti sa gostom iznenađenja. Podsećanja radi, prošle godine je gost bio AKUD "Branko Krsmanović" na koncertu nazvanom "Veče velikana". 

(P.K.)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.