Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održano prvo državno takmičenje jedrilica na radio-upravljanje u Pančevu - | K-013 Portal

Održano prvo državno takmičenje jedrilica na radio-upravljanje u Pančevu

Avio-modelari iz Subotice, Sombora, Novog Sada, Zrenjanina, Beograda i Pančeva odmerili su snage na Otvorenom prvenstvu Vojvodine i Srbije u RC modelarstvu, održanom na prostoru pančevačkog aerodroma i u organizaciji ovdašnjeg Aero-kluba „Utva”, uz prisustvo čelnih ljudi dva vazduhoplovna saveza, piše Politika.

Snage i letačke sposobnosti svojih maketa prikazalo je petnaestak jedriličara, čije letelice imaju raspon krila četiri metra, električni motor, težine su do pet kilograma, a upravljaju se radio-vezom. Propozicije su nalagale rad motora od 30 sekundi, maksimalan let od šest minuta i sletanje na tačno određenu tačku.

Domaćin, Aero-klub „Utva” Pančevo, ističe da je ovo prvo takmičenje letelica s radio-upravljanjem na državnom nivou, dok je za njima duga tradicija modelarstva u različitim kategorijama i velikih uspeha na svetskim i evropskim takmičenjima.

(Izvor: Politika / O. Janković / foto: ilustracija)

Tags:


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.