Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website RESPECT ZA OVOG PANČEVCA: Nema ništa, ali sve što zaradi daje prvo za svog psa! - | K-013 Portal

RESPECT ZA OVOG PANČEVCA: Nema ništa, ali sve što zaradi daje prvo za svog psa!

(Piše: Patface.net) U Pančevu su poznati, dvojac kog svi obožavaju i kom dobri ljudi pomažu – koliko mogu! Nemaju skoro ništa, ali sreću i ljubav koju šire – neprocenjivi su!

Tako bar kažu oni koji su imali prilike da ih vide, upoznaju i pomogu im. Među njima je bio o Nenad, koji je video podelio na svom Facebook profilu!

– Verovatno ste ih viđali u prolazu. Pas sedi u korpi od bicikle od kad znam za njih, već dosta godina. Čuva je on koliko može i hrani. Čuva i ona njega, laje i pomaže mu da prežive zajedno. Video je spontano nastao, nikakva reklama ni hvalisanje, napisao je Nenad i dodao kako je prvo zastao kako bi video psa, koji sedi u korpi bicikle! Pomazio je psa, a on je kroz džemperić koji je nosio pružao šapu!

-Kiša je padala, ja sam zastao da ga pomazim. Okrećem se, vidim on kod kontejnera, tamo malo dalje. Sačekam ga i javim mu se. Pitam: kad je jela?, kaže: Pa kad imam, ja joj dam… Rekoh, jel jela danas? Kaže, danas nije. Dao sam mu novac, da kupi za kujicu granule, a za njega nešto da pojede. Sačekao sam malo. Tužno i lepo u isto vreme,dodao je Nenad.

Ovaj dvojac je i te kako poznat u Pančevu i ljudi, dobre volje, pomažu im koliko i kad mogu. Daju im novac, hranu, odeću, a oni su neizmerno zahvalni. To su potvrdili i ljudi, koji su se javljali u koemntaru ispod Nenadovog video snimka!

– Nama Pančevcima su poznati. Jedna od lepših slika koje vidite u toku dana su njih dvoje. Kada kiša pada on jednom rukom vozi bicikl, a drugom drži kišobran ali iznad nje, a on kisne. Uvek pomognem, koliko mogu, napisala je Nada.

Ubrzo se Nenadov video proširo društvenim mrežama, uz apel da im se pomogne – koliko ko može, jer su oni uprkos svemu neizmerno zahvalni svima. Valjda, što ih bar niko ne dira.

-Svako od nas može da učini bar nešto malo, za ove ljude i pse sa ulice. Ako svi činimo puno tih malih stvari, onda svi radimo jednu veliku i lepu stvar, koja je njima sve, a nama daje nadu i vraća veru u ljude i život. Molim ljude, ljubitelje životinja iz Pančeva da ovom divnom gospodinu i njegovom psu pomognu koliko mogu. Rado ćemo se priključiti i mi iz drugih gradova, bio je komentar Danijele koja brine o napuštenim psima Kraljeva.

Pa ljudi, hajde, jer kako neko reče – sreću zaista čine male stvari! Osvrnimo se oko sebe i pomozimo im, jer njima će i vaš sendvič značiti puno, a vaša jakna ili džemper koje baš dugo niste nosili – možda im baš oni pomognu da preguraju ledene dane koji nam stižu!

(Izvor: Petface / Foto: Petface)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.