Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Svaki drugi turista iz Srbije kupi magnet na letovanju - | K-013 Portal

Svaki drugi turista iz Srbije kupi magnet na letovanju

Magnet je omiljeni suvenir sa putovanja skoro svakom drugom građaninu Srbije, dok svaki deseti ipak više voli privezak za ključeve, pokazuju rezultati istraživanja agencije Smart Plus Research.

Više od 17% ispitanika reklo je, ipak, da ne voli suvenire, oko 5% njih preferira snežne kugle, a svaki peti odgovorio je "nešto drugo" u istraživanju agencije Smart Plus Research.

Na pitanje šta najviše vole da rade na plaži, najveći broj odgovora, oko 75%, upravo je kupanje, potom slede i sunčanje i ležanje ispod suncobrana, dok po 30% voli i ispijanje pića u kafiću i čitanje knjige.

Ove godine četvrtina građana Srbije rešila je da putuje u Grčku tokom odmora, a isto toliko je preskočilo putovanje ovog leta. Posle Grčke najviše se putovalo u Crnu Goru (7,5%), 5,6% je letovalo u Srbiji, a 2,6% u Hrvatskoj. Manje od 2% ispitanika odlučilo se ove godine za Tursku, Italiji ili Španiju, a manje od 1% za Egipat i Tunis.

Istraživanje Smart Plus Research ukazuje i da bi najviše građana Srbije volelo da putuje u Španiju i Grčku, više od 8% i 7%, potom slede Kuba, Italija i Pariz sa po više od 4%.

Svaki drugi ispitanik odgovorio je da više voli more nego planinu, svaki treći kaže da voli podjednako, dok prednost planini daje 13,7% njih.

(Danas/Foto: Anton Violin/shutterstock.com)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.