Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jedan od najperspektivnijih mladih bendova pančevački BUČ KESIDI objavljuje debi album - | K-013 Portal

Jedan od najperspektivnijih mladih bendova pančevački BUČ KESIDI objavljuje debi album

Bombastični levoruki pančevački rokenrol trio Buč Kesidi koji je sa pesmom “Jaa (imam plaan)” napravio pometnju na rock sceni Srbije, konačno je objavio svoj debi album “Posesivno-ospulsivni hospul”.  Kao uvod u ono što sve čeka na albumu, Buč Kesidi je snimio i spot “Stani!! Stani!!”. Spot je režirao basista benda Alen Duš i oslikan je teškim nesanicama koje su ga progonile tokom leta, za vreme rada na albumu.

Album „Posesivno-ospulsivni hospul„ snimljen je u studiju Krokodil u produkciji Milana Bjelice, uz podršku diplomiranih muzičara Petra i Vuka Stevanovića iz benda Ljubičice. Album sadrži deset pesama, među kojima su već poznati hitovi „Jaa (imam plaan)“ i „Pola pet“ i izdat je pod etiketom Lampshade media.

"Album je pokušaj da sumiramo sve što smo radili sa bendom do sad, u poslednje dve-tri godine. Neke od pesama su davno nastale i dosta tih srednjoškolskih manifestacija posesivno-ospulsivnog hospula smo prerasli, ali smo ipak hteli da snimimo ceo album pošteno, zato što verujemo da je tim pesmama uhvaćena istina jednog perioda i da bi te priče i dalje mogle nekome da znače. Mnogo smo naučili kroz snimanje ovog albuma, i jedva smo čekali da ga snimimo da bismo mogli da pravimo novu muziku - već spremamo pesme za drugi album." - izjavili su članovi benda.

Ovaj mladi, perspektivni rock  trio čine Luka Racić, Zoran Zarubica i Alen Duš. “Mi smo momci iz Pančeva i pišemo i sviramo autorsku muziku koja se nama sviđa, a inspirisana je uglavnom ličnim neuspesima. Hteli bismo da pokrenemo još ljudi da prave bendove ili da razmišljaju o sebi.” – rekli su o sebi članovi benda Buč Kesidi. Postoje od 2012. i svoj muzički pravac usmerili su ka indie rokenrolu. Imaju širok spektar muzičkih uzora, od Bitlsa do Arktik Mankiza, zatim od domaćih bendova od Jarbola, Eve Braun do Idola…

I, na kraju, šta je "posesivno-ospulsivni hospul"? Ko to zna...Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.