Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MUZIČKE VESTI: Azil 5 predstavlja tri nove pesme - | K-013 Portal

MUZIČKE VESTI: Azil 5 predstavlja tri nove pesme

Novosadski bend "Azil 5" je upravo objavio svoj novi EP pod nazivom "Ancora Qui" preko izdavačke kuće Lampshade Media iz Beograda.

Na izdanju se nalaze tri pesme u akustičnim aranžmanima koje su se prvi put pojavile na prethodnom studijskom izdanju.

"Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom?" Produkciju EP-a potpisuje klavijaturista benda Vladimir Vojnović, dok je mastering urađen u studiju "Sage Audio" u Nešvilu (SAD). Naslovnu stranu albuma takođe potpisuje Vladimir Vojnović.

Pesme se mogu čuti na servisima za streaming (YouTube, Deezer, Spotify) ili download (Amazon, iTunes, GooglePlay) i dr.

Na albumu su svirali Nenad Kojić (kahon, perkusije, prateći vokal), Vladimir Vojnović (klavir), Borko Basarić (fretless bas), Sava Nikić (vokal/tekst) i  Dušan Kolarski (akustična gitara).

Pored standardne petorke, na albumu su gostovali Ivan Jeneckov na akustičnoj gitari i Milan Milanović na violini u pesmi "Ancora Qui".

"Ovog puta smo pokušali na traku da prenesemo akustične aranžmane naših pesama i osećaj koji smo imali na nastupima u Berlinu, Budimpešti, Sloveniji u periodu "2011-2012" jer smo tada zapravo prvi put pokušali da izvedemo reportoar na ovaj način. U međuvremenu se Vlada (Vojnović) bavio muzičkom produkcijom i ove godine je cela stvar sazrela da se kvalitetno snimi i to je nešto čime bend može da se pohvali" - ističe Borko Basarić, basista benda.

„Azil 5“ je novosadski muzički sastav koji je prve korake prohodao 2005. godine, od samog početka isključivo se baveći i interesujući autorskom muzikom. Do sada je bend objavio 3 studijska albuma: „Strastan, go i bos“ (2008), „Nema čoveka danima“ (2011) i „Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom?“ (2014) kao i 2 albuma uživo „IzLiveNo u tišinu“ (2009) i „Živi Azil“ (2013). Kritičari ih opisuju kao autentičan spoj teksta i ritma na balkanskom podneblju bez stega užih žanrovskih odrednica, dok sami članovi benda za svoju muziku kažu da je spoj rok, pop, fusion i od skoro world music uticaja. Tokom svoje karijere stigli su da obiđu zemlju, region, ali i evropske prestonice kroz nekoliko stotina nastupa.

Još uvek tu (Ancora Qui) preslušajte na Deezeru http://www.deezer.com/album/14074850Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.