Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MUZIČKE VESTI: Dejan Cukić putuje "od šanka do šanka" (VIDEO) - | K-013 Portal

MUZIČKE VESTI: Dejan Cukić putuje "od šanka do šanka" (VIDEO)

Pre tačno trideset godina, u maju 1987. otpočelo je snimanje prvog solističkog albuma Dejana Cukića.

Bio je to početak jedne od najpouzdanijih karijera naše pop rok scene koju su obeležili bezbrojni nastupi ispunjeni neponovljivom energijom, i katalog večnih pesama koje su postale nezaobilazan deo radijskih programa i repertoara mnogih klupskih bendova.

U godini jubileja, Dejan i Spori ritam bend planiraju veliki broj koncerata, ali i nekoliko singl izdanja praćenih video spotovima. Prva u nizu pesama je obrada hita slovenačkog kantautora Andreja Šifrera iz 1979. "Od šanka do šanka".

Dejan kaže: "Poigravamo se već dugo u studiju basiste SR benda, Peđe Milanovića sa raznim idejama. Ima tu novih autorskih pesama i novih verzija nekih naših starih stvari, ali i nekoliko obrada. Rešili smo da prvo objavimo "Od šanka do šanka" jer poseduje tu melanholično nostalgičnu notu koja čini mali odmak od poslednjih izdanja...  Poslali smo snimak Andreju i njegova reakcija dala nam je jak pozitivan vetar u leđa."

Spot za Dejanovu verziju pesme "Od šanka do šanka" snimljen je u Studiju kompanije Zepter, a režirao ga je Milan Jakonić.

(Lampshade Media)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.