Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Orkestar Fejata i Nebojše Sejdića gosti na koncertu Gipsy Kings by Paco & Mickael Baliardo - | K-013 Portal

Orkestar Fejata i Nebojše Sejdića gosti na koncertu Gipsy Kings by Paco & Mickael Baliardo

Grupa Gipsy Kings by Paco & Mickael Baliardo uskoro dolazi u Beograd!  Zavodljivo mešanje tradicionalnog flamenko stila sa pop i latino ritmovima, učinilo je Gipsy Kings-e svetskim fenomenom i pravim kraljevima muzičke scene.

Svoj senzacionalni uspeh na svim meridijanima duguju, pre svega, svom originalnom pristupu izvođenju flamenka koji se ogleda u nepridržavanju strogih pravila koje zahteva tradicionalno izvođenje ove vrste muzike. Njihovi hitovi “Volare”, “Bamboleo”, “Baila me” i drugi, napraviće istinski vatromet dobrog raspoloženja u Hali sportova, a sada je već izvesno da će svojim zvukom i dobrom energijom taj vatromet udvostručiti njihovi gosti - Orkestar Fejata i Nebojše Sejdića!

Sada već legendarni Fejat Sejdić, osnivač je orkestra koji je od 1969.godine do danas osvojio sve značajne nagrade u žanru kojim se bavi. Na festivalu trube u Guči bili su Prva truba 1981., Zlatna truba 1982., izabrani su za Kraljeve trube pre osam godina, a za najbolji orkestar čak deset puta od 1975.godine do danas! Porodica Sejdić, sa Fejatom kao najpoznatijim izdankom, prolazeći kroz krize i ratove, veselja i tugu, zahvaljujući svom nebeskom talentu i ljubavi prema muzici, dokazala je da zvuk južnjačke trube nije tek banalna vojnička komunikacija, već konačni izraz balkanskog temperamenta.

Iako zbog bolesti više ne može da svira, Fejat podržava i prati rad orkestra na čijem je čelu sada jedan od njegovih naslednika – Nebojša Sejdić.

Prijateljstvo između Sejdića i „Kraljeva Cigana“ počelo je pre mnogo godina, kada su na koncertu u Ljubljani zasvirali zajedno, a zatim se ponovo sreli u Beogradu, pa i na nastupima u Francuskoj. Sada i Fejatovi naslednici imaju priliku da sa Pakom, Mikaelom i ostatkom ekipe „Gipsy Kings“ naprave neverovatnu atmosferu u Hali sportova, spajajući pokretačku snagu balkanske trube i temperament i zavodljivu emociju flamenko gitare francuskih Cigana.

Sa radošću i nestrpljenjem očekujemo susret sa Gipsy Kings-ima i doživljavamo ga kao „krunu“ dosadašnje saradnje dva orkestra.“ kaže Nebojša Sejdić i dodaje da će to ponovno druženje sigurno biti veoma emotivno za njih. „Paka i ostale članove grupe smatramo ne samo kolegama i prijateljima, već članovima familije.“ Na koncertima su nekad zajedno svirali „Bamboleo“ uz odlične reakcije publike, a članovi Gipsy Kings su im uzvratili dolaskom na promociju njihovog CD-a, pa i prijateljskim gostovanjem na svirci orkestra u boemskoj Skadarliji.

Nema sumnje da će emocije i fluid koji postoji između ove dve ekipe i sklop takvih muzičkih veličina na jednom mestu i na koncertu u Hali sportova potpuno oduševiti publiku. 

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima kao i online preko sajtova www.eventim.rs, i www.scnovibeograd.rs, po cenama od 1.900 do 3.500 dinara.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.