Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Otkriven "bag" koji omogućava brisanje slika sa Fejsbuka - | K-013 Portal

Otkriven "bag" koji omogućava brisanje slika sa Fejsbuka

Stručnjak za informatičku bezbednost indijskog porekla, Laksman Mitijah, otkrio je propust koji omogućava brisanje svih fotografija sa društvene mreže Fejsbuk. On je primetio da su četiri kodne linije dovoljne da se u teoriji izbriše bilo koji javni foto-album smešten na serverima Fejsbuka.

Istraživač, koji detaljno opisuje otkriće na svom veb sajtu, registrovao je propust manipulišući "Grafom API", alatkom koju je Fejsbuk stavio na raspolaganje programerima, objavljeno je danas na portalu 20minutes.fr.

Na sreću korisnika te društvene mreže koji svakog dana postave na veb 350 miliona novih fotografija, Mitijah je odmah upozorio Fejsbuk na propust. Američka kompanija je veoma ozbiljno shvatila otkriće i korigovala propust nakon dva sata, saopštio je Mitijah. On je za svoju informaciju dobio 12.500 dolara (10.900 evra).
 
Specijalizovan bloger Mark Stokli (Stockley) ocenio je na sajtu Nejkd sekjuriti (Naked security) da je Mitijah mogao da se okoristi ovim otkrićem prodajući ga nekom drugom, a ne Fejsbuku, i na taj način možda zaradi mnogo više novca.

Mitijah se, međutim, zahvaljujući poštenju svrstao medju dobrotvore Fejsbuka.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.