Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NOVI katamaran u Pančevu iz projekta "Eko - Tamiš, novi turistički proizvod" - | K-013 Portal

NOVI katamaran u Pančevu iz projekta "Eko - Tamiš, novi turistički proizvod"

Od nedavno Pančevci su bogatiji za još jedan katamaran. Ovaj NOVI katamaran nabavljen je u okviru projekta "Eko - Tamiš, novi turistički proizvod", u okviru programa IPA prekogranične saradnje Rumunija - Srbija finansiran iz sredstava EU.

Kapacitet NOVOG katamarana je 12 putnika i njime upravlja Pokret gorana iz Pančeva. 

Ovaj projekat prekogranične saradnje započet je 2017. godine. Gradovi i opštine koje povezuje reka Tamiš u Rumuniji i Srbiji privode kraju projekte promocije turizma i razvoja ekonomskih potencijala, duž celog toka reke Tamiš.

Na promo vožnji NOVIM katamaranom, organizovanoj za predstavnike medija, obišao se tok reke Tamiš od pristana kod Crvenog magacina u Pančevu do ušća Tamiša u Dunav. 

Projekat realizuje Pokret gorana i centar volontera iz Pančeva, Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga, Asocijacija "Miltonija" iz Temišvara i Asocijacija za promociju turizma i razvoj iz Temišvara.

Pogledajte video:

(Foto / Video: K-013 Online)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.