Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Paprena sezona u Hrvatskoj - | K-013 Portal

Paprena sezona u Hrvatskoj

Hrvatska Zadar

Gosti u Hrvatskoj novčanik moraju imati nadohvat ruke za sve, a osim smeštaja, hrane, pića i izleta, platiće čak i ležanje na svom peškiru.

Izležavanje na vlastitoj ležaljci ili peškiru pod hladom maslina košta 15 kuna (dva evra), dok isti užitak na suncu ne treba platiti.

Ležaljke, suncobrani i dodatna oprema čisti su luksuz za goste plaža pod koncesijom na Hvaru. Cene idu od 350 do gotovo 3.000 kuna, piše Dnevnik.hr.

Prošle godine na obali ste u novčanik morali posegnuti i ako želite baciti smeće, a ove godine osim voća i povrća na zadarskoj pijaci prodaje se i fotografisanje štandova, cena je pet evra.

Kada gosti sa svog bankovnog računa na bankomatima žele da podignu direktno kune, mogli bi zažaliti. Za podizanje 200 evra, što je otprilike hiljadu i po kuna, naknada je 300 kuna (40 evra).

Samim time sve je odmah skuplje 20 odsto. Želite li da koristite usluge taksija, mogli biste ostati iznenađeni – 13 kilometara vožnje od aerodroma Zadar do centra grada platićete osamsto kuna, prenosi B92.net.

I s vlastitim vozilom potreban je oprez, jer celodnevno korišćenje parkinga u Dubrovniku može vas stajati do hiljadu i po kuna (200 evra), piše hrvatski portal.

Tags:


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.