Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dogodilo se u Pančevu na današnji dan - 01. maja - | K-013 Portal

Dogodilo se u Pančevu na današnji dan - 01. maja

Dogodilo se na današnji dan Pančevo

Šta se to dogodilo u Pančevu i okolini na današnji dan?

01. maja 1768.
Po izveštaju, od 30. aprila, bilo je 30 težih zatvorenika, koji su sve vreme a možda i znatno duže proveli u zatvoru, a koji su kao takvi radili kod vojske za simboličnu svotu od 6 kruna na dan, što je išlo u zatvorsku blagajnu, i na taj način doprineli svom izdržavanju.

01. maja. 1975.
Policija izveštava Magistrat Pančeva da je pri pregledu ustanovljeno kod pekara Krajnela da težina peciva ne odgovara onoj propisanoj i da je zato Krajnel stavljen u zatvor. Magistrat je rešio da se pusti i da mu se saopšti da će kod ponovnog slučaja biti još strožije kažnjen.

01. maja 1819.
Knjigovezac Slavković Jeftimije, prvi knjigovezac u Pančevu, moli Magistrat Pančeva za građansko pravo. Prilaže građasko pravo iz svoje bivše opštine - Sremskih Karlovaca.

01. maja 1858.
Policija podnosi spisak školsih obveznika starijih od 7-11 godina. Popis je izvršen u 472 domaćinstva.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.