Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dogodilo se u Pančevu na današnji dan - 07. maj - | K-013 Portal

Dogodilo se u Pančevu na današnji dan - 07. maj

dogodilo se na danasnji dan

Šta se to dogodilo u Pančevu i okolini na današnji dan?

7. maja 1807.
Brigada nalaže Magistratu Pančeva da će, zbog nemira u Turskoj, ustanka u Srbiji, biti stacionirani husari u Pančevu, Kovinu, Beloj Crkvi i Vračev Gaju i da se zbog toga treba popraviti štale u gradu da bi mogle primiti eventualno pristigle husarske konjanike.

7. maja 1842.
Generalna komanda iz Temišvara zatražila je pismenim putem od Magistrata Pančevo šire obrazloženje razloga zbog kojih Ilija Milosavljević Kolarac želi da se preseli u Pančevo, kako se ponašao do tada, kakve su mu familijarne prilike, kakvu je korist i bogatstvo stekao, ima li neke zasluge za austrijsku zemlju i da li bi njegov prijem u austrijsko podanstvio bio vredan.7. maja 1854.
Pančevo ima 35 ćurčija sa 50 kalfi.

7. maja 1854.
Banatska graničarska građevinska direkcija nalaže Magistratu Pančeva da se Velika pijaca održava u redu, jer dosadašnja čistoća nije zadovoljavajuća.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.