Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 15 godina nisu dolazili na posao a uzimali platu! - | K-013 Portal

15 godina nisu dolazili na posao a uzimali platu!

Jedan vozač i baštovan iz Španije koji su bili zaposleni u gradskoj kući u gradu Herez de Frontera dobili su otkaz jer se nisu pojavljivali na poslu punih 15 godina ali su zato svo to vreme podizali punu platu!...

Odeljenje za ljudske resurse gradske kuće grada Herez de Frontera je otkrilo da vozač i baštovan nisu bili na poslu nijedan jedini radni dan tokom 2015. godine.! Međutim, tada su počeli da "češljaju" papire shvatili su da ova dvojica nisu 15 godina dolazili na posao a uzimali su celu platu za svoj nerad!

Ovaj neverovatan rekord šokirao je mnoge zaposlene u Španiji, ali to ovu dvojicu Španaca nije sprečilo da redovno podižu svoju nezarađenu platu: "Njih dvojica su predstavnici Generalne konfederacije sindikata i godinama su podizali platu, a da nisu dolazili na posao. Upravo to su njih dvojica navela u obrazloženju, gde su priznali da ova situacija datira još od pre 15 godina", izjavio je portparol gradske većnice Herez de la Frontera.

Gore pomenuti sindikat, kom obojica neradnika pripadaju, stao je u odbranu svojih sindikalaca izjavljujući da su oni koristili svoje "narađene dane", kao i narađene sate drugih radnika, koji se mogu deliti.?! ( op aut.ovo je baš dobar neki zakon)

Iz sindikata kažu da je ovo bio deo "taktičkog sporazuma" sa gradskim većem koji se nekoliko puta promenio tokom ovih 15 godina. Nakon saslušanja koje je obavilo Odeljenje za ljudske resurse, jedan je odlučio da se vrati na posao, dok je drugi želio da nastavi da koristi "narađene sindikalne sate" svojih kolega.?!

Međutim, iz gradske kuće su saopštili da ovo nije dovoljno obrazloženje jer je on planirao "da uzme slobodno" do kraja 2016. godine, što je krajnje nedopustivo. Verovatno će ovaj (ne)radnik na kraju dobiti otkaz.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.