Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 1960 godine kupio ''Rolex'' sat koji danas vredi bogatstvo! - | K-013 Portal

1960 godine kupio ''Rolex'' sat koji danas vredi bogatstvo!

Peter Planes iz Tuskona u Arizoni,SAD, je pronašao svoju staru kutiju sa "Roleks" satom , i nju je odneo na procenu.Posle procene antikvara, shvatio je da ima neobičan i skupocen sat - pravo malo bogatstvo.!...

Peter je na procenu doneo stari ručni sat iz 1960. godine marke "GMT Master Model Roleks" i to sa originalnom kutijom i papirima koji dokazuju njegovu autentičnost.

Peter je ovaj sat "Rolex" kupio pre 55 godina u Nemačkoj kada je tamo služio vojsku i to za samo 120 američkih dolara. Pored toga kupio je još jedan sat sa zlatnom dodatkom za svoga oca i platio ga 104 dolara U ono vreme te 60-tih godina to je bilo mnogo skupo, seća se on.

"Moj pukovnik rekao da kupim Roleks sat pre nego se vratim u Ameriku, jer je mislio da je to najbolji sat ikad napravljen i da je Nemačka najbolje mesto gde on može da se kupi. Ovaj sat mi se baš dopao, a interesantno je da pre toga nikad nisam čuo za Roleks. Sada ga ne nosim, jer nosim moj jeftini sat, a ovaj čuvam kao uspomenu" rekao je on.

Antikvar je priznao da je bio veoma uzbuđen kada je video ovaj sat koji je Peter doneo, jer je to prvi GMT model Roleksa koji je ikad napravljen.!

On je Peteru priznao da je ovaj sat u svetu kolekcionara veoma vredan i tražen, te za njega može dobiti neverovatnih 35-45.000 dolara (oko 42.000 evra).

Ali to nije sve, budući da je Peter sačuvao svu papirologiju kao i originalnu kutiju, narukvicu i račun za njega, ceo komplet se može prodati na aukciji za cifru od 75.000 dolaraPratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.