Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Avion greškom sleteo na vojni aerodrom - | K-013 Portal

Avion greškom sleteo na vojni aerodrom

Avion američke avio kompanije "Delta" sa 130 putnika na liniji Mineapolis - Rapid City greškom je selteo na vojni aerodrom u američkoj državi Južna Dakota, umesto na obližnji civilni aerodrom u Rapid City, gde je i bilo njegovo odredište.

Kako su izjavili kompanije "Delta" jedne od najvećih avio-kompanija u Sjedinjenim Državama a i u svetu, njen avion na letu od Mineapolisa do Rapid Sitija sleteo je u ponedeljak uveče greškom na vojni aerodrom „Elsvort“, a kasnije je posle neophodnih procedura, preleteo do civilnog aerodroma udaljenog desetak kilometara.

Kompanija "Delta" je saopštila i da je posadu spornog leta suspendovala do okončanja istrage, izvinila se putnicima i iskazala spremnost za punu saradnju sa istražnim organima.

Vojni i civilni aerodrom udaljeni su tek desetak kilometara jedan od drugog, a piste im se pružaju u istom pravcu, preneli su američki mediji, koji još navode da se sličan incident dogodio 2004. godine, kada je avion kompanije "Nortvest" takođe sleteo u vojnu bazu „Elsvort“, umesto na civilni aerodrom u Rapid Sitiju.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.