Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website CineStar bioskop: Prvi 4DX filmski format sredinom jula stiže u Srbiju - | K-013 Portal

CineStar bioskop: Prvi 4DX filmski format sredinom jula stiže u Srbiju

CINESTAR OTVARA NAJVEĆI BIOSKOP U VOJVODINI - Specijalna sedišta koja se pomeraju zajedno sa filmskim slikama na platnu, intenzivni mirisi, naleti vetra, vode, magle, mehurića, kao i neverovatni svetlosni efekti…

Ovi i mnogi drugi uzbudljivi i do sada neviđeni sadržaji čekaju sve posetioce prve 4DX sale u Srbiji, koja će biti otvorena sredinom jula u novosadskom centru Big, u sklopu novog CineStar bioskopa - najvećeg u Vojvodini i najmodernijeg u našoj zemlji.

Multipleks, koji će uskoro svoja vrata otvoriti za sve ljubitelje filma, treći je i ujedno najambiciozniji projekat u našoj zemlji kompanije Blitz CineStar - najvećeg i najposećenijeg lanca bioskopa u regionu. Sa čak 10 dvorana i nešto manje od 1.400 mesta za sedenje, ovo velelepno zdanje prostiraće se na više od 5.000 kvadratnih metara, u zasebnoj zgradi centra Big.

CineStar u Srbiju donosi potpuno nov bioskopski 4DX format, koji za ljubitelje sedme umetnosti znači nesvakidašnji i intenzivan filmski doživljaj. Pokretna sedišta savršeno simuliraju adrenalinsku brzu vožnju, kretanje kroz svemir, letenje ili plivanje… Snažni naleti vetra, vode, mehurića, magle, kišne oluje, munje i posebni mirisi - poput kafe, baruta, zapaljenih guma, gledaocima omogućavaju da zaista prožive slike sa bioskopskog platna i zaista budu deo filma, kako i slogan glasi. 4DX dvorana opremljena je Barko laserskim projektorom najnovije generacije, inače jedinog na teritoriji cele bivše Jugoslavije, koji ostvaruje bolji kontrast slike. To je od ključnog značaja za današnji digitalni bioskop, pogotovo kada se radi o 3D filmovima“ rekao je Zoran Savić, direktor Blitz CineStar za Srbiju.

On je dodao da će posetioci novog bioskopa moći da očekuju premijere najnovijih i najpopularnijih holivudskih blokbastera paralelno sa svetskim premijerama, ali i alternativne sadržaje poput programa Royal Opera House, kao i live prenose koncerata, mjuzikla i utakmica objedinjenih pod nazivom „Spektakli u CineStar-u“.

Gigantska wall-to-wall platna, najnovija tehnologija, poput Dolby Digital EX i DTS zvučnog sistema, koja obezbeđuje kristalno jasnu sliku i ton, biće samo neke od tehničkih karakteristika i superiornosti novog bioskopa. Osim 4Dx sale novosadski multipleks imaće i ultimativne RealD 3D dvorane, kao i eXtreme salu –specijalni CineStar standard.

„Platno u eXtreme sali, veliko je čak 120 kvadratnih metara i premazano srebrom. Na njemu filmovi oživljavaju uz pomoć najmodernijeg i najsvetlijeg Barko projektora na svetu, koji je uvršten i u Ginisovu knjigu rekorda. Sve naše dvorane su ne samo tehnološki superiorne, već i komforne, sa velikim i nestandardnim razmakom za noge. Tu su i kožne VIP fotelje, atraktivna ljubavna i Love Box sedišta, sa efektom separea, namenjena parovima koji žele intimu“, objasnio je Savić i dodao da posetioce očekuju i prepoznatljive CineStar akcije poput skrivene i ponoćne pretpremijere, matinea za porodice i decu, Mog CineStar utorka - povoljnijeg dana za bioskop, zatim proslave rođendana i lojalti program, besplatan parking…

Pored bioskopskih dvorana, novosadski multipleks imaće dva specijalno dizajnirana CineStar kafića s terasom i atmosferom lounge bara, dve prostrane i moderno opremljene igraonice, odnosno rođendaonice sa Play Station konzolama.

U Vojvođanskom multipleksu biće moguće organizovanje različitih susreta i skupova – poslovnih sastanaka ili privatnih proslava. Novosadski CineStar će tako biti, ne smo mesto najbolje filmske zabave, već i celodnevnog i kvalitetnog provoda za celu porodicu.

Novosađani će imati mogućnost da ulaznice kupuju i online - brzo, jednostavno, sigurno i bez čekanja u redovima - putem veb stranice ili preko IcineStar aplikacije.

O 4DX BIOSKOPSKOM FORMATU

Srbija će do kraja jula postati 13. država u Evropi i 38. država u svetu koja će imati 4DX bioskopsku salu, i to u okviru novosadskog CineStar-a. Najsavremenija tehnologija u prikazivanju filmova, koju je kreirao CJ 4DPLEX, najveći bioskopski lanac u Aziji, prvi put je primenjena 2009.godine za emitovanje ostvarenja Erika Breviga Putovanje u središte zemlje.

4DX apsolutno iskustvo do sada je doživelo više od 10 miliona posetilaca u 37 država i 242 bioskopa na svih pet kontinenata.

Osnovna karakteristika 4Dx tehnologije jeste apsolutno bioskopsko iskustvo koje se postiže pomoću pokretnih sedišta. Ona su sinhronizovana ne samo sa svim dešavanjima na bioskopskom platnu, već i sa više od 20 različitih specijalnih efekata.

Upravo zahvaljujući pokretnim sedištima opremljenim simulatorima - koja iz osnovnog položaja mogu ići u tri pravca: napred-nazad, levo-desno, pomoću kojih se pravi beskrajno veliki broj kombinacija, kako bi se dočarala adrenalinska brza vožnja, kretanje kroz svemir, letenje ili plivanje – naletima vetra, vode, mehurića, magle, kišne oluje, munje i posebnim mirisima- poput kafe, baruta, zapaljenih guma- koji utiču na svih pet čula, gledaoci dobijaju priliku da dožive svaku pojedinačnu scenu na bioskopskom platnu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.