Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ima 80 godina i najstarija je stjuardesa na svetu - | K-013 Portal

Ima 80 godina i najstarija je stjuardesa na svetu

Beti Burki Neš i ako ima 80 godina još uvek ne pomišlja da ide u penziju! Ona kao stjuardesa radi već skoro 60 godina, i to ceo radni vek za istu avio-kompaniju.

Beti je počela da leti u "East Airlines", dašnji "American Airlines“, kada je imala 21 godinu i kada je Dvajt Ajzenhauer bio predsednik SAD. Tada su avionske karte tada su koštale samo 12 dolara, a rezervacije nisu bile potrebne.

"Moja omiljena priča uključuje svakakve vrste pomoći našim klijentima. Osećam da me moj posao stavlja u poziciju gde imam posebnu pažnju", otkrila je Beti, osvrćući se na svoju karijeru stjuardese.

Sada, na svojoj dnevnoj relaciji Vašington-Boston, radi sa putnicima koji je pozdravljaju zagrljajem kao da su stari prijatelji.

"Volim sve naše stalne goste i ispunjavaju me novi. Istinski sam uživala u bezbrojnim interakcijama sa putnicima, a postoji i previše priča koje bi se mogle ispričati", dodaje stjuardesa.

80-godišnjakinja je započela svoju karijeru 4. novembra 1957. godine. Svu pažnju je poklonila poslu i romantici na nebu. U vreme kada je počela da radi, stjuardese su jela služile u belim rukavicama, a ljudima je bila dozvoljeno da puše tokom leta. Iako se avio-industrija potpunosti promenila, ona i dalje voli svoj posao.

Nešova je istakla da joj je najšokantnija promena bila kada je tokom svoje karijere videla kako se menja avionska tehnologija.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.